Znana slovenska blogerka razkrila aplikacijo, ki je rešila njene težave s kožo

Prav zdaj, ko je sonce najmočnejše, moraš biti posebno pozorna na svojo kožo, še zlasti če je ta občutljiva ali nagnjena k aknam. Pri tem je najbolj pomembno, da izbiraš prave izdelke, ki ji bodo 'delali dobro', in ne še celo poslabšali njenega stanja. Kako izbrati zares prav, je z nami delila znana lepotna blogerka Simona. 

Znana slovenska blogerka razkrila aplikacijo, ki je rešila njene težave s kožo (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
8. 7. 2020 | Promocijsko sporočilo

Povedala nam je tole:

»S SpotsCan aplikacijo lahko analiziraš kožo s pomočjo kamere. Tako me je aplikacija vodila, da sem naredila fotografije obraza oziroma kože iz treh perspektiv. Na podlagi fotografij oziroma analize kože ti nato svetujejo priporočeno personalizirano rutino nege kože. Moj rezultat je bila rutina Effaclar: peneči gel, ki mu naj sledi tonik v razpršilu Serozinc in nato še nega Effaclar Mat. Te izdelke sem že uporabljala, tako da je aplikacija dobro izbrala rutino ...

Izdelke La Roche-Posay namreč uporabljam že več let. Krema Effaclar Duo [+] mi pomaga pri odpravljanju nepravilnosti, še zlasti v "tistih dneh" v mesecu. Moja koža pa je po uporabi novega čistilnega gela Effaclar Micro-Peeling mehka, gladka in poenotena. Hkrati so moje pore zožene ter res bolj čiste. Tudi če preneham uporabljati izdelke nekaj časa, pozitivni rezultati ostanejo še dlje časa.« 

Kaj so v resnici akne – ali tudi tebi morijo življenje?

Akne so vrsta vnetja lojnih folikul, ki ga povzroča pretirano roženenje ali pa povečanje proizvodnje sebuma. Prvo stanje privede do kopičenja odmrlih celic na površini kože, ki začnejo sčasoma blokirati pore, kar preprečuje normalen pretok sebuma iz lojnih žlez. Prekomerna proizvodnja sebuma pa sčasoma povzroči zadebelitev notranjih sten. Ti stanji privedeta do dveh vrst nepravilnosti, ki povzročata nastajanje aken: dolgotrajne nepravilnosti ter vnetne nepravilnosti, nastajajo papule in mozolji.

Čiščenje je tisti pravi korak 1

Pravilna nega kože, ki je nagnjena k aknam, se začne s čiščenjem kože obraza. La Roche-Posay je znamka, ki jo priporočajo dermatologi, v njeni kultni liniji Effaclar za kožo, ki ima težave z aknami, pa po novem najdeš tudi Effaclar micro-peeling gel za čiščenje kože. Ta dolgotrajno deluje na zmanjšanje nepravilnosti in preprečuje njihov ponovni nastanek, primeren pa je tako za obraz kot tudi za telo (učinkovito deluje na kožo na hrbtu in prsih, ki je nagnjena k aknam). Vsebuje visoko koncentracijo aktivnih sestavin z delovanjem, ki je podobno delovanju pilinga.

Vsebuje na primer najvišjo koncentracijo salicilne kisline (2 %) med vsemi izdelki linije La Roche-Posay Effaclar. Salicilna kislina skupaj z aktivno sestavino LHA iz por odstrani odmrle celice in tako zgladi teksturo kože. Salicilna in LHA-kislina poleg luščilnega delovanja (pilinga) dolgoročno pomagata ublažiti nepravilnosti in pigmentne lise. Sredstvo za čiščenje vsebuje tudi cink, sestavino, ki pomaga pri uravnavanju izločanja sebuma, ter glicerin za kar največje ugodje pri nanosu.

Disciplina čiščenja & nege je nujna

Velik vpliv na učinkovitost nege, še zlasti ko govorimo o mastni koži, ki je nagnjena k aknam, ima prav rutina čiščenja in nege. Z drugimi besedami, tvoja disciplina bo imela velik vpliv na rezultat nege. Po čiščenju kože sledi nega, preizkusiš lahko Effaclar DUO (+) gel–kremo, ki je prijetne teksture in učinkovito deluje proti nepravilnostim. In če si v dvomu, kateri izdelek v liniji Effaclar je primeren za tvoj tip mastne kože in nepravilnosti, pa seveda tako kot Simona preizkusi Effaclar Spotscan aplikacijo, ki je bila razvita s pomočjo dermatologov, zato zagotavlja strokovno analizo in nasvet v povezavi z aknami in preostalimi nepravilnostmi na koži.

In seveda še: obvezna zaščita pred soncem

In za konec je seveda za zdrav in lep videz kože, tudi tiste, ki je nagnjena k aknam, res ključna zaščita pred soncem, zato je tudi pri tem pomembno, kakšen izdelek izbereš. Med izdelki Anthelios za zaščito pred soncem boš našla tudi take, ki so primerni za kožo, nagnjeno k nepravilnostim in aknam. Izbiraj med temi:

Anthelios Shaka Fluid, SPF 50

Anthelios Anti-Imperfections korektivna gel-krema proti nepravilnostim, SPF 50+

Anthelios XL Clean Touch krema proti lesku brez vonja