Zate imamo TOP nasvete za VARNO sončenje (in hkrati ZAGORELO kožo) 😲

Si želiš porjavelo kožo, a se vseeno bojiš močnega sonca? Zate imamo super rešitev 👇

Zate imamo TOP nasvete za VARNO sončenje (in hkrati ZAGORELO kožo) 😲 (foto: Profimedia) Profimedia
2. 7. 2020 | Promocijsko sporočilo

Poletje je tukaj in z njim visoke temperature ter močno sonce. Zaščita pred UV žarki je priporočljiva skozi celo leto, še bolj pomembna pa je v sončnih poletnih dnevih. Zate smo zbrali top nasvete, kako se lotiti poletnega nastavljanja sončnim žarkom, brez da bi te pri tem opeklo.

Summer Chilling GIF

Izogibaj se opoldanskem soncu

Sonce je sredi dneva, natančneje med 11. in 15. uro najmočnejše, zato se v tem času raje skrij v senco dreves, si privošči osvežilno pijačo ali prelistaj novi Cosmo. Pod slamnikom, seveda! 😉

Zvišaj varovalni faktor kože s hrano

Si vedela, da kožo pred poškodbami sonca zaščitijo tudi določena živila? V svojo prehrano vključi več paradižnik, lubenice, brokolija, pomaranč, špinače in rib, da boš pred UV žarki bolj varna tudi, ko sončna krema že malce popusti.

Krema za sončenje je nujna!

Skrivanje pred soncem in kos lubenice pa seveda nista dovolj, da bi se izognila opeklinam in se zaščitila pred ostalimi posledicami, ki jih na koži pušča sonce.

Priporočamo ti izdelke za sončenje hrvaške naravne znamke Olival z več kot 25-letno tradicijo. Za obraz uporabi kremo Sun cream s faktorjem SPF 30, po telesu pa nanesi Mleko za sončenje Sun Milk SPF 50.

Veš, da je za pravo zaščito obraza potrebno nanesti za dva prsta sončne kreme? 🌞

Si želiš hitro porjaveti?

Za tiste, ki se soncu rade le na hitro pokažete, a vseeno želite zagorelo polt, so primerni izdelki za hitro porjavitev.

Cosmo ti priporoča Marmelado SUPER Mrkva z zaščito SPF 10 iz podjetja Olival, ki je obogatena z beta karotenom in naravnim barvilom korenja, tvoji koži pa bo pričarala dodaten sijaj in poskrbela za nekoliko temnejšo polt. Kljub blagemu zaščitnemu faktorju, pa predhodno ne pozabi nanesti dodatnega sloja kreme za sončenje. 

Poleg zaščitnih krem in marmelade pa se je na polički (in v torbici za na plažo) znašlo tudi olje za pospešeno porjavitev v dveh različicah. Suho olje Olival SUPER Mrkva vsebuje beta karoten iz korenja ter dragoceno ekstra deviško oljčno, korenčkovo in orehovo olje, medtem ko se v Zlatem olju SUPER Mrkva za pospešeno porjavitev nahajajo tudi zlate bleščice, ki bodo tvojemu telesu podarile bronasto barvo in privlačen lesk. 

Izdelki Olival so na voljo na prodajnih mestih DM - Drogerie Markt in Engrotuš/Tuš ter prek webshop-a na www.olival.hr

Fotografije: Profimedia, promocijsko gradivo, GIPHY