Zaradi TE čudežne sestavine bodo lasje in koža dobesedno sijali!

Pozabi na vse "fancy" proizvode za sijoče lase in kožo, to sestavino imaš zagotovo tudi ti v kuhinji! Preizkusi jo, njena uporaba je čisto preprosta (in poceni!).

Zaradi TE čudežne sestavine bodo lasje in koža dobesedno sijali! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 2. 2017

Verjetno imamo vsi sodo bikarbono doma in vemo, kako vsestranska je lahko, kajne? Zakaj je potem ne bi uporabili tudi za kaj drugega kot samo pri kuhanju in čiščenju?

Če še nisi vedela, soda bikarbona lahko dela čudeže. Tako je, tvoji lasje in koža bodo dobesedno zasijali po njeni uporabi! Poglej, za kaj vse jo lahko uporabiš (razen za beljenje zob in pri podočnjakih, o čemer smo govorili že tukaj).

Piling za obraz

Zmešaj sodo bikarbono z vodo in dobila boš zelo lepo mešanico za obrazni piling. Ta bo s tvojega obraza odstranila vse odmrle kožne celice, po čemer bo tvoja koža naravnost sijoča.

Sicer gre za bolj blagi piling (primeren za obraz), ampak ga lahko kljub temu uporabiš tudi kje drugje na telesu.

Dodatek k šamponu

Ko si boš prala lase, dodaj sodo bikarbono k šamponu. Na tak način boš odstranila vse plasti kože, ki so se naložile v lasišču. To je še posebej koristno, če uporabljaš veliko izdelkov za nego las.

Ne samo, da boš odstranila obloge z las oziroma lasišča, enako se bo zgodilo tudi pri krtačah in glavnikih, če jih boš namočila v mešanico vroče vode in sode bikarbone.

Mehčanje obnohtne kožice

Ali si vedela, da soda bikarbona tudi zmehča obnohtno kožico? Pomešaj jo z vodo in nanesi na nohte ter kožico okoli njih. Za lažje nanašanje si pomagaj s čopičem za lak. Nato nežno vmasiraj. Problem rešen!

Nega stopal

Vroča voda in soda bikarbona bosta naredili čudeže pri tvojih utrujenih stopalih. Ne samo, da bo ta mešanica zmehčala kožo na stopalih, ampak se boš po tem počutila tudi popolnoma sproščeno.

Ta pripravek je zelo dober, če si doma sama delaš pedikuro.

Odstranjevanje bradavic

Strokovnjaki pravijo, da je mešanica sode bikarbone z limoninim sokom zelo učinkovita pri odstranjevanju bradavic. To dvoje pomešaj in nanesi na bradavico, ki jo želiš odstraniti – verjetno kar na vse, kajne? ;) Pusti, da se posuši in speri z vodo.

Po tem članku prevedla in priredila: Nika Švajncer

Preberi še: 12 nenavadnih načinov rabe kumare ali pa poglej, katere lastnosti žensko polepšajo.

Priporočamo tudi: Lepotni intervju z Zalo Đurić Ribič: razkrila je, kaj počne čisto vsako jutro!