WTF je bikini mufek? To moraš vedeti! ;)

Merkin ali bikini mufek (kot smo ga poimenovale) je še en trend v vrsti, ki se ponavlja iz zgodovine. Gre pa za umetno 'lasuljo', s katero prekrijemo ali popestrimo intimni predel.

WTF je bikini mufek? To moraš vedeti! ;) (foto: Getty Images) Getty Images
19. 3. 2021

Bizarno? Niti ne, saj so jih že okoli leta 1400 uporabljale kraljice noči, da so z njimi prekrile spolno prenosljive bolezni, zdaj pa jih uporabljajo v filmih za vloge, ki na intimnem predelu zahtevajo dlačice, vendar jih igralke nimajo, ker so jih odstranile z voskom ali lasersko.

Rooney Mara je v filmu Dekle z zmajevim tatujem svoj intimni del prekrila z mufkom v rdeči barvi, ker je imela enake barve lase, Kate Winslet pa je na primer za film The Reader nošenje mufka celo zavrnila in ostala raje naravna.

So različnih barv in oblik, kar poglej tole ljubko rožnato mucko, vendar so zdaj zgolj za zabavo. Ne boš verjela, uporabljajo in nosijo jih tudi moški (v filmskem svetu predvsem, ko naj bi igrali ženske vloge), narejeni so iz kosmatih materialov, največkrat iz krzna. ž

Čeprav so v Hollywoodu nekaj povsem običajnega in čeprav so v zadnjem času zvezdnice šokirale z dlačicami pod pazduhami, pa verjamemo, da vsem niso všeč in ne želijo, da jim na plaži kukajo izza novih totalno hudih kopalk.

Če si ena od njih, beri dalje, saj ti razkrivamo, kako se jih znebiti. Žal, tudi na zelo boleč način!

1 VOSKANJE

Kako boleča je v resnici brazilska depilacija?

Prvič, priznam, boli kot hudič. Hvala bogu, da je konec, še preden izpustiš visoki au. Vendar je drugič lažje, tretjič mala malica, nikoli pa bolečina povsem ne mine. Za lepoto je pač treba potrpeti, naučila pa sem se vseh trikov in nasvetov.

 • DOLŽINA DLAČIC

Najprimernejša dolžina za voskanje dlačic je okoli pet milimetrov, kar pomeni, da se boš do naslednjega voskanja odrekla vmesnim popravkom z britvico ali kakšnim drugim orodjem.

 • ZA SPROSTITEV

Če si boš pred posegom privoščila kozarec vina, boš bolj sproščena, zaradi česar bo depilacija hitrejša.

 • OBLEČI KRILO

Če si bolj sramežljiva in ne bi želela pred kozmetičarko paradirati popolnoma gola, obleci krilo in ga med tretmajem dvigni. Tako se boš počutila malce bolj udobno.

 • SEDEČI METULJČEK

Nekako tako lahko opišem položaj, ki je najboljši za voskanje, saj je koža na intimnem predelu tako bolj napeta. Med ležanjem na mizi pokrči kolena, stopala naj bodo skupaj, kolena pa široko narazen.

 • GOSPODIČNA SRAMEŽLJIVKA

Sama hodim vedno v isti salon, saj sva s kozmetičarko že povsem domači. Če je ne poznaš, poskušaj na bolečino po­zabiti z lahkotnim klepetanjem. Večja bo tišina, bolj boš razmišljala o tem, zakaj ti je tega treba.

 • AUUUČ

Bolečina je enaka bolečini pri tetoviranju, je pa odvisna od tvoje občutljivost in punce, ki vleče trakove stran s tebe. Pojdi k izkušeni, da ne boš imela modric! S ponavljanjem se bolečina zmanjša, saj so dlačice tanjše kot prvič, prav tako pore.

 • POSLEDICE

Na depilirano območje obvezno nanesi hladilni serum ali kremo, saj je koža po voskanju izredno občutljiva, pojavi se rdečica, oteklina, lahko tudi drobne pikice ali mozoljčki. Na dan depilacije se izogibaj soncu in bazenu.

Osvežitev na hitro - V torbico spravi paket intimnih robčkov (nam so všeč Chilly Fresh, 3,01 €), da se pred depilacijo osvežiš in se boš počutila bolj sveže in samozavestno.

Mesečno perilo - Če imaš menstruacijo ravno v času depilacije, uporabi tampone. Da ti bo bolj prijetno, lahko nosiš tangice in jih sproti prestavi, da bo voskanje lažje. Koža je v času menstruacije veliko bolj občutljiva in lahko zmanjša raven tvojega bolečinskega praga.

Preglej kožo - Za voskanje se odloči le, če imaš nepoškodovano kožo in nimaš SPB, saj lahko povzroči dodatne ranice in okužbe, sicer se prenaroči.

Sama svoja mojstrica

Do nazga Začni z najmanj občutljivim predelom, običajno na področju notranjih stegen, nato nadaljuj na preostale predele.

V zadnjem hipu Če se ti mudi ali si na počitnicah, uporabi depilacijske trakove, ki so enostavni za uporabo in za na pot.

Ohladitev Deset minut pred voskanjem kožo ohladi s kockami ledu, da bo ta manj občutljiva. V tujini so na voljo tudi kreme in spreji z lidokai­nom, sestavino, ki rahlo omrtvi.

Voskanje izpusti, če ...

... jemlješ tablete za zdravljenje aken Zdravila za akne tanjšajo kožo in bi jo vo­skanje lahko preveč poškodovalo.

... če imaš opekline Tega verjetno ni treba posebej razlagati, kajne?

... tik preden greš na plažo Z voskanjem odstraniš tudi zaščitno plast kože, zaradi česar te lahko pesek in slana voda pečeta.

Kozmetičarke razkrivajo 

"Enkrat je moški je nosil deviški pas in je želel, da ga depiliram okoli njega."

"Neka stranka k nam pošilja tako svojo ženo kot ljubico. Nekoč se je zgodilo, da sta bili pomotoma obe naročeni istočasno in sta sedeli druga poleg druge. Neprijetno!"

"Doživela sem že, da so moški in fantje prosili, ali lahko med voskanjem gledajo. Moj odgovor: NE!"

3 enostavni koraki do urejenosti

 • Oblikovanje

Svoj gozdiček lahko oblikuješ z brivnikom (Remington WDF4840, 39,99 €) ali škarjicami za obrvi, ki imajo krožno konico (na primer Anastasia Beverly Hills, 25 €).

 • Piling

S pilingom odstraniš povrhnjico in preprečiš vraščanje dlačic. Preizkusi robčke za piling (Nivea Anti-blemish peeling wipes, 4,11 €) ali običajni piling v gelu (Trebnik Sivka, 7,69 €).

 • Vlaženje

Suha koža je veliko bolj dovzetna za vraščanje dlačic. Namesto kreme uporabi olje za telo ali oljno kremo (odlično diši arganova oljna krema Melvita L'Argan Bio, 19,90 €)

SI ZA BRITJE?

 • Popolna britvica

Intimni predel nima povsem ravne oblike, zato je britje bolj oteženo. Izberi britvico z gibljivo glavo.

 • SOS za vraščanje

Zmešaj klasičen aspirin, vodo in sladkor, da boš dobila čvrsto pasto. Nanesi na predel britja, pusti 15 minut in speri. Aspirin zmanjšuje vnetje, sladkor pa mehča kožo.

KAJ PA LASER?

Za vse tipe kože Laser deluje na temni pigment mešička dlak in jo uniči. Prav zaradi tega si odstranjevanja z laserjem niso mogle privoščiti tiste, ki imajo svetle dlačice, po novem pa si to lahko.

Nič več vraščanja Po posegu ti ni treba skrbeti, da bi morala osvoboditi vraščene dlačice, to se zgodi le redko.

Nič ni večno Na žalost tudi lasersko odstranjevanje ne zaustavi rast dlačic popolnoma. Dlačice se še lahko pojavijo čez čas. Vsaj enkrat na leto je potreben obnovitveni tretma.

Nikakor ni poceni Vsak tretma stane med 50 in 180 evrov, odvisno od salona in vrste laserja.

Dolgotrajen proces Tretmaji si sledijo v časovnem obdobju šestih tednov, to je ciklus rasti dlak, zato boš potrebovala kar pol leta ali celo več.

BIKINI (ČASOVNA) LINIJA

 • 800–600 pr. n. št.

V Grčiji so ženske dlačice oblikovale v trikotnik ali jih odstranile v celoti. Njihov način: s pomočjo olja lanterne ... Pa si mi­slila, da vosek boli.

 • 1400–1500

V tem času so imele ženske v Evropi po vzorcu dam iz Bližnjega vzhoda povsem gladko kožo, brez dlačic.

 • 1800

Ljubimci so si sramne dlake podarjali v obeskih kot dokaz naklonje­nosti.

 • 1930

Prvič so se pojavile dvodelne kopalke in v hipu postale priljubljene, zaradi česar so ženske postale bolj pozorne na intimni predel.

 • 1970

Moderno je bilo povsem naravno, zato so bile dlačice neurejene.

 • 1990

Brazilska depilacija se je rodila v newyorškem salonu J. Sisters. Cosmopolitan je svoje bralke prvič nagovoril naj si odstranijo dlačice v celoti april leta 1999.

 • 2010

Sasha Grey je trend mufkov vrnila v filmu Priskledniki, pozneje so se dlačice pojavile v oglasih znamke American Apparel, v seriji Girls in drugod. Pojavlja se vprašanje, ali se grmički vračajo.

Po predlogi Loni Veneti priredila Katja Jakopovič

Preberi še: 5 vročih zgodbic o seksu na neobičajnih mestih, priporočamo tudi članek 13 vprašanj za Špelo Kobal, mojstrico tetovaž, ki nas je prevzela s svojo 'čudnovitostjo'.