Vse tehnike odstranjevanja dlak

Končno smo uresničili željo mnogih bralk in se temeljito in kar najbolj pregledno lotili problema depilacije, epilacije, puljenja, voskanja ... Preučite našo tabelo in se odločite za postopek, ki vam najbolj ustreza.

25. 4. 2002

Britje

Za

Preverjeno hitra, preprosta in poceni metoda, idealna za noge in pazduhe. Pozdravljamo nove britvice za ženske, ki niso le lepo obarvane, ampak so tudi tako kakovostne kot moške.

Proti

Dlačice rastejo s skoraj vidno hitrostjo, vsakič so temnejše in debelejše. Nepriporočljivo za odstranjevanje dlak z obraza in popolnoma neprimerno za oblikovanje obrvi.

Nasvet

Po britju obvezno uporabljajte hladilen gel ali kremo. Najboljše so britvice s trojnim rezilom, ker obrijejo z manj potezami. Rezilo uporabite največ trikrat in nikoli ga ne delite s partnerjem. Namig: moške britvice so narejene za 50 do 60 odstotkov debelejše dlake.

Kam, koliko

Brijete lahko noge, pod pazduho in v izjemnih primerih bikini (za oblikovanje). Privoščite si novo britvico Gillette Venus. Cena: 1.479 tolarjev.

Elektroliza

Za

Nadležne dlačice lahko odpravite enkrat za zmeraj. Ne glede na barvo dlak z iglo in električnim tokom odstranijo vsako dlako posebej – za vedno. Bolečina je kratkotrajna in prej neprijetna kot boleča.Nadležne dlačice lahko odpravite enkrat za zmeraj.

Proti

Odstranitev dlačic je dolgotrajen in precej drag postopek. Primeren je za manjše površine. Za samo eno nogo bi namreč porabili več kot petdeset ur. Včasih se kakšna že odstranjena dlaka znova pojavi, ker je bila odstranjena mrtva, spodaj pa je že rasla nova, ki je igla ni dosegla. Za trajno odstranjevanje je potrebno več postopkov v razmiku enega meseca.

Nasvet

Pred posegom se obvezno pogovorite, saj je treba kožo pripraviti, in sicer površinsko očistiti in po potrebi še zmehčati povrhnjico. Zahtevajte (in se prepričajte), da uporabijo novo iglo!

Kam, koliko

Pozanimali smo se v kozmetičnem salonu Apolonija na Cigaletovi 1, kjer je cena priprave 1.100 tolarjev, odstranjevanje vsake dlake posebej pa 45 tolarjev. Ob ponovitvi dobite 20-odstotni popust.

Z voskom

Za

Vosek odstrani dlačico na samem začetku rasti, zato je treba postopek ponoviti le dvakrat na mesec. Skoraj enako dobro lahko to opravite doma ali v salonu. potrebno je le malo rutine za hitre potege obližev.

Proti

Pri močnejših dlakah je postopek precej boleč (kot odstranjevanje obliža s poraščenih delov). Ker skupaj z dlakami odluščimo tudi poroženelo kožo, moramo vedeti, da tako odstranimo tudi težko pridobljeno poletno barvo. Postopka se izogibajmo tri dni pred in med menstruacijo, ker takrat organizem zadržuje vodo in je koža zato občutljivejša.

Nasvet

Pri kozmetičarki pazite, da dela s svežim voskom, ne z že uporabljenim. Pravijo, da pomaga, če dvajset minut pred postopkom popijete ibuprofen. Pred depilacijo mora biti koža popolnoma suha, zato jo natrite s tonikom.

Kam, koliko

Depilacija v salonu Beauty Berni na Levstikovi 14 v Ljubljani stane 3.800 SIT. Za isto ceno lahko postopek večkrat ponovite same. Najpreprosteje je s povoskanimi trakovi Strep. Za 16 trakov in dve vrečici vlažilne, pomirjajoče kreme boste odštele 1.123 SIT.

Laserska epilacija

Za

Po šesti ponovitvi se pri 80 odstotkih žensk s povprečno dlakavostjo dlake ne pojavijo več in strokovnjaki zagotavljajo gladko kožo od enega do deset let. Metoda vzame le nekaj sekund, bolečina je zelo majhna.

Proti

Pri ženskah, ki imajo zelo svetle dlake, rezultat ni tako dober, ker jih laser ne zazna. Sicer gre za trajen, vendar izredno drag postopek, ki ga je treba večkrat ponoviti. Z enkratnim obiskom ne dosežemo nič.

Nasvet

Med enim in drugim obiskom morate same poskrbeti za depilacijo. Najprimernejša je depilacijska krema, ker po uporabi voska laser ne deluje dobro.

Kam, koliko

Trenutno najučinkovitejši laser je z aleksandrinom (žlahtnim kamnom). Pri Saši Omerza na Gosposvetski v Ljubljani boste za paket epilacije nog (6 tretmajev) odštele 400.000 tolarjev, za enkraten obisk pa 100.000.

Depilacijska krema

Za

Preprosta metoda popolnoma brez bolečin je dejansko primerna za vse predele telesa. Krema dlake skoraj raztopi, pri ponovni rasti pa ne zrastejo tako trde kot po britju.

Proti

Depilacijske kreme niso najbolj primerne za tiste, ki imate zelo občutljivo kožo. Marsikatera je alergična nanje, zato je priporočljivo pred uporabo narediti test. Kreme lahko imajo zelo neprijeten vonj, zato izberite novejše z dodanim vonjem.

Nasvet

Pazite, da uporabite kreme, ki so primerne za določeno področje, na primer krema za noge ni primerna za odstranjevanje brčic. Zaradi agresivnosti ne sme priti v stik s sluznico.

Kam, koliko

Na trgu je že ogromno krem, mi smo izbrali depilacijsko kremo Veet z vonjem cvetlic. Okvirna cena 750 SIT.

Električni depilator

Za

Deluje preprosto. Najnovejši strojčki za odstranjevanje dlak hkrati luščijo in odstranjujejo odmrle celice, s čimer se zmanjša možnost vraščenih dlak. Najnovejše odkritje je depilator z vgrajenim hladilnim nastavkom, kar pomeni manj bolečin, koža pa ne postane rdeča in boleča. Postopek opravite le enkrat na mesec.

Proti

Ne zmanjšuje bistveno števila novih dlak. Na intimnih delih ni tako priročen, ker grmiček težko oblikujemo. Na splošno ga uporabljamo bolj na ravnih površinah. Sodi med srednje drage postopke.

Nasvet

Nikakor ga ne posojajte prijateljici na kateri izmed nedeljskih seans, ker lahko staknete hudo infekcijo. Uporabljajte ga predvsem na ravnih predelih. Bodite pazljive na začetku, dokler se strojčka ne navadite, saj se lahko boleče poškodujete.

Kam, koliko

Od vseh možnih naprav na trgu se nam je zdel najbolj primeren Philipsov Ice Satin, saj za 19.000 tolarjev dobite hladilni nastavek, luščilno glavo in zaščitni pokrovček.

Ariana Vetrovec