Več je razlogov, zakaj nas je tako navdušila prav ta krema proti staranju kože

Ko smo začeli raziskovati vzroke za nastanek znakov staranja na naši koži, smo odkrili ne le to, da se ti znaki začnejo pojavljati bolj zgodaj, kot smo sprva mislili, ampak tudi, da imamo na voljo odlično obrambo.

Več je razlogov, zakaj nas je tako navdušila prav ta krema proti staranju kože (foto: Vichy) Vichy
28. 11. 2022 | Promocijsko sporočilo

Težko boš našla blagovno znamko, ki je boljša prijateljica tvoji koži, kot Vichy. A tam, kjer Vichy redno navdušuje z neverjetnimi rezultati, je na področju boja proti znakom staranja. Ko smo odkrivali ozadje kreme Liftactiv Collagen Specialist, ki je uporabnice (in tudi lepotne vplivnice) kar ne morejo prehvaliti, smo začeli bolje razumeti, kaj kožo dejansko ohranja mlado. 

Vse kar moraš vedeti o kolagenu - gradniku mlade kože

  1. Kolagen zagotovo že poznaš. Gre za ključno beljakovino, ko govorimo o elastičnosti in čvrstosti kože, še toliko bolj ključen pa je kolagen pri videzu kože na obrazu. A kot so nam govorile že naše babice, nobena dobra stvar ne traja dolgo. Tako začne tudi količina kolagena v naših telesih za odstotek ali dva na leto upadati že od 25. leta starosti naprej. Raznoliki zunanji dejavniki pa le še dodatno vplivajo na hitrejše nastajanje znakov staranja. 
  2. Kolagen se nahaja povsod - v kosteh, zobeh, mišicah. Telo ga proizvaja vsak dan, a se njegova količina z leti zmanjšuje.
  3. Koža potrebuje kolagen. Pravzaprav, koža praktično je kolagen - 80 do 90 odstotkov suhe kože (ko odvzamemo vodo) namreč predstavlja prav kolagen. 
  4. Od kod dobimo kolagen? Telo proizvaja lastne kolagenske beljakovine. V mladosti telo proizvede več kolagena, kot se ga razgradi, zato je mlada koža bolj elastična, čvrsta in odporna, hitreje se tudi celi. Razgradnjo kolagena v telesu deloma upočasnimo tudi s pravilno, zdravo in predvsem uravnoteženo prehrano.
  5. Manjša je proizvodnja kolagena, hitreje se pojavljajo fine gubice in gube, koža ni več napeta in čvrsta, s tem pa izgubimo mladosten, sijoč, zdrav videz. Upad kolagen je sicer čisto naravni učinek staranja, a to je le ena stran te zgodbe. Zgodbe, v kateri za ohranjanje mladostnega videza potrebujemo zgolj enega junaškega pomočnika – kremo Vichy Liftactiv Collagen Specialist.

Zakaj prav Vichy Liftactiv Collagen Specialist?

Preden pokukamo v sam način delovanja kreme, začnimo tam, kjer se začne vsak naš stik z novo kremo – tekstura in vonj. V lični stekleni posodici, ki že na prvi pogled daje vtis, da smo v družbi premium izdelka, se skriva krema z lahkotno teksturo kremastega gela. Ob nanosu se kar čuti, kako se vpija v kožo, ne pušča ostankov, koža pa je po uporabi na dotik takoj mehkejša, bolj žametna. 

Vichy

Vonj bo uporabnice krem znamke Vichy nemudoma spomnil na njihove pretekle izdelke. Je kot njihov specifični podpis s cvetnim dišavnim srcem, ki deluje poživljajoče, brez dolgotrajnega odtisa. Nevtralen, a prepoznaven vonj, je na testiranju izbralo kar 1000 žensk.

Kjer Vichy Liftactiv Collagen Specialist zares pritegne pozornost, pa je pri samih učinkovinah. Vsebuje antioksidante, vitamin C, vitamin E -  ne vsebuje pa kolegena, ampak visoko koncentracijo prokolagenskih peptidov – kar trikrat več kot v prejšnji formuli.  

Liftactiv Collagen Specialist z aktivnimi sestavinami stimulira proizvodnjo kolagena v koži in s tem deluje kot nekakšen neinvaziven lepotni poseg, ki ima pri redni uporabi kar 96-odstotni uspeh pri zmanjševanju vsaj enega tipa gub.

Vichy

Odzivi so blesteči

Vichy Liftactiv Collagen Specialist krema ima na številnih spletnih straneh blesteče ocene. Uporabnice so navdušene, rezultati prepričljivi. Vendarle gre za korak naprej v negi kože, saj je Liftactiv osnovana na novi generaciji estetskih posegov, krema pa je tako primerna ne le za samostojno nego, ampak tudi kot komplementarni tretma za ohranjanje rezultatov preteklih lepotnih posegov.