Uporabljaš pri ličenju prste ali gobico? Poglej, kaj to razkriva o tvoji OSEBNOSTI

Ne pozabi nam rezultata sporočiti v komentarju! 🤩

Uporabljaš pri ličenju prste ali gobico? Poglej, kaj to razkriva o tvoji OSEBNOSTI (foto: Profimedia/Cosmopolitan splet obdelava) Profimedia/Cosmopolitan splet obdelava
6. 11. 2021

Si zvesta lepotna navdušenka in si niti ne predstavljaš, da bi kakršnokoli ličilo nanašala s prsti ali spadaš v tisto skupino, ki prisega na dobre stare prste?

Povej nam vse o tvoji rutini ličenja in povemo ti, kdo si! 🤩

Če spadaš med tista dekleta, ki ...

... podlago, senčke in vse ostalo pridno nanašajo na svoj obraz s pomočjo male vojske pripomočkov, je tvoja osebnost zelooo organizirana. Morda kar malce preveč. Pri svoji lepotni rutini si zelo pikolovska in nerada karkoli prepustiš naključjem. Priznajmo si, malo si tudi nezdravo obsedena s čistočo, na skrivaj pa niti sama ne veš, čemu točno vsa ta tvoja lepotna orodja služijo. Ličenje in kozmetiko imaš zelo rada, to te veseli in v tem uživaš. Pazi le, da gobice in čopiče čistiš skrbno, ter predvsem redno, a prav?

Če spadaš med tista dekleta, ki ...

... (če se le da) vsa ličila nanašajo s pomočjo prstov, si zelo, zelo odločna oseba. Dobro veš, kaj hočeš v življenju in na področja, ki so ti nepoznana, se ne spuščaš. Rada se držiš svojih preverjenih receptov in če nekaj deluje, je to zate dovolj. Obožuješ naravni videz, ličila pa zate pomenijo zgolj pripomoček ob bolj posebnih dogodkih. Čopiči in gobice so zate nepotrebna marketinška navlaka, saj ti tvoji prsti služijo več kot odlično.

In kaj o ličenju z gobico ali s prsti pravi naše uredništvo? Preberi si v nadaljevanju:

"Prsti so zakon!

Čeprav že od nekdaj velja, da se to pač ne počne, podlago oziroma puder vedno nanašam s prsti. Razne gobice in čopiči preprosto nikoli niso bili moji zavezniki (ja, tudi pri senčkah), saj sem z njimi precej nespretna.

Menim tudi, da sem brez njih lahko veliko bolj natančna tako pri nanašanju kot doziranju podlage. Zato zmeraj skrbno pazim, da imam prste, preden se lotim nanosa, popolnoma čiste. Prav tako jih vsakič, ko v roke vzamem tubo, potem ponovno umijem in obrišem s suho brisačo, da se čim bolj izognem dodatnim nečistočam na obrazu.

Zdi se mi, da je tako moja podlaga videti veliko bolj naravno in se lepše zlije s kožo, zato ostajam zvesta svoji preverjeni metodi in raje večkrat vmes poskrbim za čistočo svojih ‘pripomočkov’ – prstov." - Nika, pomočnica urednice in spletna novinarka

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika (@nikaniikica)

"Gobica za vedno!

Seveda tudi v mojih mislih obstajajo pomisleki glede higiene ob nanašanju ličil s prsti, a na gobico ne prisegam zgolj zaradi smrtnega strahu pred prenosom bakterij. Gobice so pač na kratko povedano kraljice med nanašalci make upa.

Nanos podlage je precej lažji, videz pa veliko bolj naraven, saj te kot pogumna bojevnica rešuje pred odvečno količino pudra. Z leti sem usvojila tudi tehniko, kako jih čistiti (hvala, Youtube in lepotne blogerke), v svojem lepotnem predalčku pa vedno hranim vsaj tri, da me zjutraj umazana gobica nikoli ne preseneti, in to še pred prvo jutranjo kavo.

Prste tako od svojega obraza pridno držim daleč stran, tebi pa v zanosu izpolnitve svoje poklicne odgovornosti priporočam enako." - Nina, lepotna urednica

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N I N A S K O K (@ninaaskok)

Sklenimo lepotni kompromis, a velja?

Gobico uporabi takrat, ko nanašaš podlago, čopič naj ti služi za puder v prahu, prste pa rezerviraj za rdečilo ali plast senčila, ki je ne boš senčila. Če pa se čiščenja vseh pripomočkov ne boš lotila vsaj enkrat na teden, je verjetno boljše, da jih sploh ne začneš uporabljati in svojim prstom daš še eno priložnost.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: V Primarku najdeš čudovite gležnjarje za le 16 € (EDINI par, ki ga potrebuješ to jesen)

Priporočamo tudi: Mama naše novinarke odkrila top način, kako iz oblačil odstraniti mastne madeže