Ukradi pogled

Meseci ležernega poletnega ličenja so za tabo. Pa saj gotovo že hrepeniš po bolj ustvarjalnem, opaznejšem make-upu. Trende z modnih brvi je v te seksi make-upe zlil James Kaliardos, umetnik ličenja pri L’Oréalu Paris.

13. 10. 2010

Glamurozni hipnotični pogled

Potrebuješ:

  • Črn svinčnik: Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Eye Pencil, odt. Onyx
  • Šminka v naravnem odtenku: YSL Rouge Volupté Perle, odt. 101/Beige Caress
  • ‘Zadimljena’ senčila: ArtDeco Eyeshadow odt. 287, 03, 240

Notranji rob zgornje in spodnje veke potemni s črnim svinčnikom za oči. Naj bo čim bolj mehak, da bo nežno zdrsel po tem občutljivem predelu. Nato izberi tri senčila v različnih temnih odtenkih: rjavo vijoličasto, modro zeleno, črno sivo. S čvrstim srednje debelim čopičem vijoličasto senčilo nanesi od notranjega kotička zgornje veke po robu trepalnic vse do sredine veke. Barvo razmaži proti obrvem.

Nato zeleno nanesi od notranjega kotička oči (izhodiščna točka je ista kot pri vijoličastem) do sredine spodnje veke in prav tako ob rastišču trepalnic.

Nanesi jo izdatneje, da bo videz bolj zadimljen in seksi. Na koncu s čopičem nanesi še sivo senčilo od sredine spodnje in zgornje veke (od mesta, kjer si se ustavila z zeleno in vijoličasto) proti zunanjemu kotičku očesa. Zabriši stik, da se senčila zlijejo eno v drugo. Prav tako zabriši zunanji rob nanosa proti konici obrvi, da ustvariš letos tako popularno krilato obliko oči. Zaključi s tanko plastjo šminke, ki je podobna tvoji naravni barvi ustnic.

Monotoni bronasti futurizem

Potrebuješ:

  • Rdečilo v rjavem odtenku: Manhattan Highlightning Powder
  • Šminka z bakrenim pridihom: L'Occitane, odt. Surprise Scintillante Lipstick
  • Paleta senčil: Maybeline Eyestudio Silkyglam, har. 20/Coral Drama

Ličila v kovinskih odtenkih na veke nanašaj z aplikatorjem na gobico, da ohranijo barvno intenzivnost in visok sijaj. Izdelek nanesi od rastišča trepalnic do pregiba veke, nato pa rob nežno zabriši kar s prsti. Tako boš zmehčala vse trde linije, ne da bi barvo preveč 'raznesla' na kožo pod obrvmi. Ker ima bronasta barva v sebi nekaj rdečega tona, boš videti utrujena, če jo naneseš tudi na spodnjo veko. To raje občrtaj s prahom v barvi starega zlata.

Nato poišči bronzer ali rdečilo za lica, ki ima v osnovi rjav, bronast ali zlat pridih. Nanesi ga v drzni liniji: na najgloblji predel lic oz. pod lično kostjo in proti vrhu ušesa.

Končaj s šminko v rdeče rjavem odtenku, ki ima zlat lesk ali bleščice. Takšna je na ustnicah videti bolj živa kot baker, a vseeno naredi moden monoton videz.

Preprost bojevniški šik

Potrebuješ:

  • Bleščilo v barvi kože: Essence We Saw It First XXXL Shine Lipgloss Nude, odt. 01/Pure Beauty
  • Rdečilo in osvetljevalec: Lancôme La Rose Deco
  • Maskara: Chanel Inmitable Intense Mascara, odt. 50/Purple

Ker ta videz temelji predvsem na lepoti tena, je 'must' dobro navlažena podlaga. Zato kožo na ličenje pripravi z vlažilno kremo ali podlago za ličenje, kot je L’Oréal Studio Secrets Magic Perfecting Base. To prepreči, da bi se puder na nekaterih suhih mestih preveč vpil v kožo, posledica pa bi bile lise. Za tem nanesi puder kot običajno, da izenačiš polt in prekriješ napakice.

Poišči kremni ali tekoči osvetljevalec (takšni so obstojni dlje kot običajni osvetljevalci v prahu in dajo lepši lesk) in ga s prsti nanesi na vrh ličnih kosti. Nato z bronzerjem pobarvaj predel senc – od obrvi proti lasišču. Nanesi ga tudi na lica pod lično kost, vzporedno s predelom, kamor si nanesla osvetljevalec.

Nekaj bronzerja nanesi še na zgornjo veko, piko osvetljevalca pa v notranja kotička oči. Ker je bolj subtilna kot črna, trepalnice poudari z rjavo maskaro. Tako oči ne bodo prevzele pozornosti, ki jo mora pri tem videzu nositi sijoča koža obraza.

Nika Veger