‘‘Tvoje oči so takooo zapeljive’’

To jesen zadimljen videz jemlje dih z novimi kombinacijami barv. Izberi svoj vroči par.

24. 9. 2009

Rožnata + zlata

Tanko plast kremnega senčila v rožnati barvi vtri na celotno zgornjo veko vse do obrvi. Nato pomoči kazalec v zlato senčilo v prahu, zamiži (pri tem glej naravnost) in prst odtisni na sredino vsake veke. Pazi, da pri tem res pozlatiš center, saj bodo le tako oči videti simetrične. Oči bodo žareče, tudi ko boš pomežiknila.

Rjava + bež

To kombinacijo lahko nosiš podnevi in zvečer, saj se boš poigrala z naravnimi toni. čar je, da se takšno ličenje lepo sveti na vsaki luči. In kako to dosežeš? Na veko nanesi vlažilni puder. Utrdi ga s sijočim pudrom v prahu ali osvetljevalcem.

Nato na celotno veko nanesi bleščeče bež senčilo, čezenj pa še čokoladno rjavega, vendar le do pregiba veke. Rob zabriši s čopičem. Prah, ki bo ostal na njem, uporabi še na spodnji veki – ob robu trepalnic ga razmaži od zunanjega kotička proti notranjemu.

Modra + srebrna

Ena od novosti v jesenskem ličenju je tudi veka, razdeljena na dve polovici različnih barv. Da je oko videti večje in lepe oblike, mora biti notranji del svetlejši, zunanji pa temnejši. Začni z nanosom srebrne barve – zapri oko in s čopičem povleci navpično črto po sredini veke.

Barvo razmaži proti notranjemu kotičku, nato enako od sredine navzven nanesi še temnejše senčilo. Da bo spoj barv na sredini bolj mehak, ga zabriši z vatirano paličico.

Vijoličasta + siva

Ta kombinacija je zelo romantična, če le izbereš nežen odtenek vijoličaste, npr. v barvi sivke. Od notranjega kotička očesa senčilo razmaži proti zunanjemu tako na zgornji kot na spodnji veki.

Nato biserno sivo nanesi ob rob rastišča trepalnic in na pregib zgornje veke. S čistim čopičem za rdečilo ali puder nanosa zabriši le toliko, da se nežno zlijeta, vendar barvi še vedno ostaneta izraziti.

Priredila: Nika Veger