Tudi brez sonca do zapeljivo zagorele polti

Obstaja razlika med tem, ali si videti, kot da bi se morala malce umiti, in videzom zagorele kože. Lepotne blagovne znamke so predstavile nove lepotne izdelke, ki te popeljejo na odročne otoke v stilu karibskega sončnega zahoda, mi pa ti svetujemo, kako dosežeš ravno prav zagorel videz za tvojo polt.

Tudi brez sonca do zapeljivo zagorele polti (foto: Profimedia) Profimedia
26. 8. 2016

3 najpogostejše napake, ki jih počneš v lovu za zagorelim videzom so ..

1 Uporaba pretemnega odtenka

Zdrav videz dosežeš z izborom enega ali največ dveh temnejših odtenkov od tvoje naravne polti. Kako poiščeš pravi odtenek? Enako kot s tekočo podlago, vedno na obrazu preizkusi več različnih odtenkov in jih preveri tudi na dnevni svetlobi. Če je odtenek videti zdrav, in ne kot da nisi vode od blizu videla že nekaj dni, potem bo pravi.

Bodi pozorna tudi na podton izdelka, ki ga nameravaš kupiti. Odtenki z rožnatim in breskovim podtonom pristajajo svetli in bež polti (preizkusi Artdeco Bronzing Powder Compact Long-lastnig, odt. 90, 19,95 €).

Srednje temna in olivna polt bo najbolj ustrezala bronzerjem tople breskove barve, ki ima nežen rjav podton (Dior Nude air tan, odt. amber (47,50 €).

Temni koži pa se podajo bronzerji z rahlo rdečim ali oranžnim podtonom, ki ustvarijo malce bolj toplo in svežo polt. Ne boš zgrešila z bronzerjem Guerlain Terracotta Pause d’Eté Bronzing Powder Duo (51,31 €).

izdelki

2 Preveč bleščic

Prenehaj nanašati na obraz na tone bleščic, saj boš videti kot disko krogla. Poletni večeri prenesejo lahkotne gele in bronzerje v kamnu z nežnimi bleščicami, ki jih naneseš na kožo v majhnih količinah.

V mislih imej prijetno povabilo na zmenek, ne petja ob božični jelki. Subtilne bleščice za ravno prav sijoč videz vsebuje bronzer Makeup Revolution Bronze Shimmer Highlight (6,49 €).

Tekoče teksture bronzerjev brez delcev bleščic ustvarijo seksi moker, glos videz. Cosmo obožuje Stila One step Bronze (33,80 €), ki ga najlepše naneseš s pomočjo gobice in z nežnim tapkanjem.

Sijoč videz lahko dosežeš tudi z dobrim starim mat bronzerjem v kamnu in osvetljevalcem, ki ga naneseš na najbolj naravno porjavele predele obraza (lica, čez sredino nosu in na rob zgornje ustnice). Upoštevaj prejšnje nasvete glede izbire pravega tona, ne bo te razočaral bronzer NYX Matte Face and Body Bronzer, odt. 02 (13,86 €).

3 Bronzer vse povprek

Prenehaj bronzer nanašati vse povprek kot porjavitveno kremo.

Če uporabljaš bronzer z bleščicami, ga nanesi prek ličnih kosti in ga zabriši proti temenu. Z mat bronzerjem poudari lica tako, da ga naneseš malce pod lično kost. Odsevajoča svetloba bo osvetlila in poudarila tvoje obrazne poteze, sicer boš na obrazu ustvarila sence, ki bodo navidezno poglobile ta predel.

Katerikoli bronzer boš izbrala, nadaljuj z nanašanjem ob robu lasišča in prek čela, nato pa nanos zaključi še s kančkom bronzerja prek nosu in na sredini brade. Ne pozabi s čopičem nežno porjaviti še kože na sredini vrata.

Pri bronzerju uporabi mehek, srednje velik koničasto zaobljen čopič, pregrobe dlake te bodo ovirale pri krožnem nanašanju (ravno pravšnji je Milani powder/bronzer, 16,51 €).

Prevelik čopič ti bo delal preglavice pri natančnosti in kaj hitro boš lahko na obraz nanesla prevelike količine bronzerja. Bolj spretna boš tudi s trdno teksturo (kamen) kot bronzerjem v prahu, saj boš lažje vedela, koliko bronzerja naenkrat boš zajela s čopičem.

Preberi še: 5 izdelkov, ki ciljajo na celulit in resnično delujejo

Po predlogi Cassie Powney priredila Katja Štravs
Fotografije: Profimedia, promocijsko gradivo