To so razlogi, da danes spiš naga!

Seveda se spanje v Evinem kostumu sliši bolj seksi, ampak to ni glavni razlog, da nocoj spiš naga. Dejansko pozitivno vpiva na tvoje zdravje, POLEG tega pa je še zelo seksi. ;)

To so razlogi, da danes spiš naga! (foto: Profimedia) Profimedia
15. 8. 2021

1. Bolje se boš počutila 'tam spodaj'

Spanje v spodnjih hlačkah ni najbolj priporočljivo, ker te lahko ponoči preveč vežejo in stiskajo, poleg tega pa se začneš veliko hitreje potiti 'tam spodaj', kar lahko privede do razvoja bakterij in posledično infekcije. Če boš spala gola pa bo vse lepo zračno in bolj zdravo.

2. Bolje boš spala

Številne študije so pokazale in dokazale, da je spanje v hladnejših sobah bolj kakovostno. Telo se med spanjem počasi ohlaja in spanje v pižami ali pa predebeli odeji lahko ta naraven proces zmoti in podre. Poleti si zato privošči spanje v Evinem kostimu in se pokrij z lahkotno rjuho.

3. Tvoja koža in lasje bodo bolj sijoči

Če nam je ponoči prevroče, se celo noč premikamo in obračamo, kar zmoti sprostitev dveh pomembnih hormonov - melatonina in rastnega hormona. Ko temperatura tvojega telesa pade, se začne sproščati rastni hormon, ki dela čudeže, saj pomaga pri regeneraciji tvoje kože - tvoja koža bo tako dlje časa ostala mlada in sijoča in to samo zato, ker si danes spala naga. 

4. Jedla boš bolj zdravo

Če je tvoje telo utrujeno po noči, ko se neprestano zbujaš, premikaš in iščeš pravi položaj, bo tudi iskalo energijo v tolažilni hrani, ki ponavadi vsebuje veliko sladkorja in ogljikovih hidratov. Če pa se boš zbudila naspano in se boš dobro počutila, pa boš jedla veliko bolj zdravo in bo manj potrebe po sladkem. 

5. Bolj boš fit

Tako kot dober spanec pomaga pri tem, da se počasneje staraš, pomaga tudi pri tem, da bolje izgledaš in da si bolj fit. Če je spanje namreč kakovostno, se sprošča rastni hormon, ki je nujen, če želiš biti bolj fit, ali pa če želiš shujšati in povečati mišično maso. To seveda ne pomeni, da bo dober spanec nadomestil obisk telovadnice, ampak bo pa pomagal pri hitrejši rasti mišic, hitrejši regeneraciji in hujšanju.

6. Tvoje spolno življenje bo boljše

Kontakt koža na kožo sprošča 'ta dobre' hormone kot je na primer oksitocin, znan tudi kot hormon za crkljanje. Tako se boš pogosteje znašla bolj razpoložena za seks in tudi seks bo na splošno boljši.

7. Imela boš boljšo frizuro

Če ti je ponoči vroče, se pogosto potiš, kar tudi škoduje tvojim lasem. Poleg tega sol pri potnih kapljicah lase izušuje, zato je bolje, da spiš v hladnejšem prostoru, da se ne boš tako potila - tvoji lasje ti bodo hvaležni!

8. Izboljšala boš svoj imunski sistem

S tem, da spiš naga, boš izboljšala tudi svoj imunski sistem in svoje zdravje. Če si bolje naspana, se raven stresa zmanjša, kar ti okrepi imunski sistem. To pomeni, da boš manjkrat zbolela.

Priporočamo tudi: Kaj pomeni, če si sanjala o bivšem fantu?

Preberi še: Tako si sama naravno posvetliš rjave lase! in Boleče odstranjevanje obrvi s pinceto je preteklost! Zdaj je v modi TOLE!