TEGA lepotnega rituala se vsak dan poslužujejo najlepše ženske na svetu

To so sodobni načini, na katere za svoje telo in zdravje skrbijo največje svetovne zvezdnice in lepotice. Morda boš morala kaj dvakrat prebrati ;)

TEGA lepotnega rituala se vsak dan poslužujejo najlepše ženske na svetu (foto: Profimedia) Profimedia
29. 1. 2019

Če si neprestano v iskanju načinov, ki bi izboljšali tvoje zdravje in življenje, te bo ta wellness trend nedvomno zanimal. 

Trener Victoria's Secret angelčkov, Russ Bateman, pravi, da bi morali vsi poznati tako imenovani "body proofing"

Na njegovem seznamu strank so poleg manekenk spodnjega perila tudi slavne Hollywoodske igralke in druge noro uspešne ženske, ki imajo neverjetno zasedene urnike in se, kar se tiče zdravja in lepote, zanašajo na nutricionistiko.

Namesto, da se osredotočamo zgolj na dieto in izbrano telovadbo, ta pristop vsebuje pester nabor praks, ki vključuje tudi prehrano, gibanje in glavno - pravilne prehrambene nadomestke.

Začne se s pozornim branjem drobnega tiska

Russ pravi, da bi morali vsi po vrsti nehati denar metati skozi okno, kar počnemo, ko kupujemo prehranske nadomestke, ki niso certificirani za to, kar obljubljajo.

"Poglej, kaj piše na hrbtni strani izdelka, ki ga uporabljaš. Če neka sestavina ni patentirana, je zelo verjetno, da ne bo delovala," opozarja strokovnjak.

Patentirane sestavine niso poceni, a vsaj zagotovo prinašajo dobre rezultate in ne samo praznega upanja.

Štej energijsko vrednost!

Priporočljivo je uživati hrano, ki zvišuje raven kemijske spojine diindolylmethana v telesu. To so brokoli, cvetača in ohrovt. Poleg tega je glavno pravilo voda, kar nam je že vsem predobro znano, a vendar je med nami ogromno ljudi vseeno dehidriranih.

Samo dobro polovico telesne teže bi moralo predstavljati naše telo, je prepričan Russ. Svojim strankam predlaga, da s seboj vedno nosijo dve dvoliterski plastenki vode, ki naj bosta vedno polni, da bosta po poti delovali tudi kot utež in oblikovali mišice rok.

Magične gobice

Pa ne tiste, na katere misliš ... ;) Gobe so vir zdravja in čustvene stabilnosti. Priporočamo divje glavatce, redko himalajsko medicinsko glivo. Prehransko dopolnilo Hanah Cordyceps+ poleg glive vsebuje tudi osem drugih zelišč in mineralov, ki izboljšujejo psihično in fizično stanje telesa ter krepijo imunski sistem. Na Nizozemskem se lahko udeležiš legalnega tri dnevnega tretmaja Synthesis, kjer tvojo notranjost zdravijo s psihadeličnimi tartufi. 

Čisto spanje

Spanje je zelo pomembno, letos pa je v trendu tako imenovano "čisto spanje". Pomembno je vse od temperature ležišča do blokiranja modre svetlobe naših ekranov in zbujanja glede na našo notranjo uro. Če se bomo poslužili bolj zdravega spalnega režima, hodili spat ob istem času in nekaj ur pred spanjem ugasnili zaslone, bomo opazili tudi spremembe v našem odnosu do spanja.

Spanje ni samo prosti čas lenuhov, temveč temeljni steber vsesplošnega zdravja. Na Tirolskem lahko obiščeš letovišče Lanserhof, ki se klinično ukvarja z izboljšanjem spanca tistih, ki imajo z njim velike težave.

Užitni insekti

Že dolgo okoli nas kroži ideja, da bi obrnili prehrambene navade k alternativnim in bolj trajnostnim virom proteina. Čeprav se te prakse še ne poslužuje veliko ljudi, se premiki tudi na zahodu že dogajajo.

Črički na primer vsebujejo več proteinov kot govedina, perutnina in svinjina in imajo tudi vseh devet osnovnih amino kislin. Vsebujejo visoko vrednost vlaknin in vitamina B12 in so ob enem odličen vir železa, kalcija ter Omega 3 in 6.

Čeprav nas večino ideja še vedno močno odvrača, strokovnjaki napovedujejo, da bo prehrambena industrija z užitnimi insekti zrasla za 5300 milijonov evrov v naslednjih nekaj letih, kar pomeni, da utegnejo žužki kmalu postati naš prigrizek za boljše počutje.

Dobra drža

Živimo sedeča življenja in to se nam pozna v kroničnih bolečinah, težavah z držo in nenormalnostih sklepov. Zelo jasno postaja, da aromatične masaže ne pomagajo več in da potrebujemo nov način spopadanja z bolečinami v mišicah in kosteh.

Vse bolj priljubljena je terapija nameščanja drže, saj naše telo vidi kot celoto in se ne osredotoča samo na izolirane dele telesa, kjer smo se morda poškodovali. Ne obstaja veliko strokovnjakov, ki so priučeni tovrstnih tehnik in znajo z le nekaj počasnimi gibi telo spraviti v popolno ravnovesje.

Misticizem

Slišali smo že za zvočne kopeli in zdravljenje s kristali, a dejstvo je, da misticizem postaja vedno bolj priljubljen. Ponuja novo vrsto duhovne pomoči, ki pa ne odgovarja vsem. Mnogi pravijo, da gre za spiritualni trend, brez kakršnih koli temeljev, nekateri pa ga vidijo kot nov način samo-raziskovanja in izboljševanja.

Vir: GlamourUK

Fotografije: Profimedia, Unsplash

Preberi še: VSE to se zgodi tvojemu telesu, če spiš manj kot 7 ur (resna opozorila!)

Priporočamo tudi: Preveri, kako kontracepcijska tabletka ZARES vpliva na tvojo težo