Ti lasje pozimi še močneje IZPADAJO? S tem preprostim trikom se boš temu izognila!

Razlogov za izpadanje las je lahko več, med njimi so tudi zimske razmere. Zate imamo nasvete, kako skrbeti za svoje lase v vseh letnih časih!

Ti lasje pozimi še močneje IZPADAJO? S tem preprostim trikom se boš temu izognila! (foto: Profimedia) Profimedia
1. 1. 2021

Ne bodi presenečena, če ti bo pozimi med tuširanjem po hrbtu polzelo še več las kot sicer ali pa jih bo na glavniku ostalo toliko, da bi iz nje lahko pokrili plešo Donaldu Trumpu. Tako kot se vremenskim razmeram in letnim časom prilagaja naša koža, se podobno obnašajo tudi lasje.

jimmy fallon hair GIF

Zakaj pozimi lasje močneje izpadajo?

Suh zrak iz tvojega lasišča posrka vso vlago. Suho lasišče vodi v suhe lase, ti pa so lomljivi in izpadajo. Preden začneš kriviti zgolj vreme, pa pomisli še na notranje ogrevanje in toplotno obdelavo s sušilcem za lase, oboje je namreč velik razlog za suho lasišče in izpadajoče lase. 

Kaj lahko storiš, da preprečiš pretirano izpadanje?

1) MASAŽA LASIŠČA

Poleg tega, da je masaža lasišča izjemno sproščujoča, je tudi dobra preventiva proti izpadanju las. Najboljša izbira bosta olivno ali mandljevo olje, ki vsebujeta ustrezne vitamine in maščobne kisline, ki jih lasišče potrebuje. Poskusiš lahko tudi z jojobinim oljem, ki bo tvoje lase dodatno navlažil.

2) VITAMINI

Tako kot telo, tudi lasje potrebujejo zadostno količino vitaminov in mineralov. Prehodi med sezonami, še posebej ob vstopu v zimo, poskusi v svoj jedilnik vnesti več oreščkov, sezonskega sadja in zelenjave, dobra izbira pa je tudi losos. Poleg spremembe v prehrani pa lahko le-tej pomagaš s prehranskimi dodatki - proti izpadanju in za rast las sta dobra izbira biotin in vitamin C.

Te morda zanima tudi: S tem TRIKOM se boš pozimi za vedno poslovila od NAELEKTRENIH las!

3) POČAKAJ S SUŠILCEM

Preden začneš toplotno obdelovati svoje lase, jih dobro otri z brisačo, najbolje je, da celo počakaš, da se lasje posušijo naravno. Popolnoma mokri so namreč težji in bolj lomljivi, razčesavanje takih las pa ti bo pustilo poln glavnik. Uporabljaj izdelke za zaščito las pred toploto in jih ne fenaj na najvišji temperaturi.

4) MASKA

Kaj storiš, ko je koža obraza suha, zategnjena, utrujena? Uporabiš masko! Enako je z lasmi. Občasna hranljiva maska bo lasem povrnila vlago in jih zavarovala pred lomljenjem in izpadanjem. 

Katero izbrati? Spoznaj nov slovenski izdelek, ki POŠKODOVANE LASE popravi v le 10 minutah

Fotografije: GIPHY, Profimedia

Preberi še: Ne veš, kako nositi OBROČ za lase? TO je TRIK modnih poznavalk (s katerim boš videti popolno)

Priporočamo tudi: 5 ženstvenih spetih PRIČESK, ki si jih lahko narediš tudi sama (popolno za december)