"TAKO sem se RES znebila trde kože na podplatih" (iskren zapis Cosmo novinarke)

Moja zgodba odkrivanja popolnega načina za nego stopal se je začela, ko sem izvedela, da jih v resnici ne smem namakati. Kaaaaaj!?!?

"TAKO sem se RES znebila trde kože na podplatih" (iskren zapis Cosmo novinarke) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2020

Če imaš trdo kožo na stopalih, potem veš, da se je znebiš težje kot uši. Ampak če te kaj potolaži, nisi sama, saj naj bi se kar 45 % žensk na svetu ukvarjalo s to težavo, kar 10 % med njimi pa naj ne bi zaradi tega NIKOLI nosilo sandalov. 

Ampak okej. Statistika me ni nikoli potolažila, kvečjemu mi je v kosti nagnala strah in v tem primeru ni bilo nič drugače, le da me je tokrat prisilila še k raziskovanju načinov, kako se trde kože na stopalih lahko čisto zares rešim.

In ko rečem čisto zares, to tudi mislim! Tedenski premori med obdelovanjem svojih stopal z vsemi možnimi električnimi (in neelektričnimi) rolčki, diamantnimi konicami, nečem podobnem smirkovemu papirju in ostalo nesnago, ne štejejo, prav tako ne mesečni obiski kozmetičarke, ker za to pač nimam ne časa, ne denarja.

Ostal mi je torej internet in ugotovitev, da s pravim načinom sploh ni tako težko!

Korak št. 1: Odstrani!

Trdo kožo vedno odstranjuj ko so tvoja stopala suha! Vem, tudi sama sem stopala pred odstranitvijo vedno namakala, ampak ne! Nega trde kože na mokrih stopalih naj bi poleg vsega še povečala možnost za pokanje trde kože. 

Korak št. 2: Naolji!

Različna olja so najboljše zdravilo za poškodovano dehidrirano kožo, saj zadržujejo vlago in koži pomagajo pri obnavljanju.

Korak št. 3: Navlaži!

Ko si dobro naoljila svoja stopala, jih splakni pod vodo in osuši z brisačo. Preden se odpraviš v posteljo, jih namaži še z vlažilno kremo.

Če ne gre drugače, obišči profesionalca!

Če te trda koža na stopalih skrbi, ne odlašaj z obiskom profesionalca. V nekaterih primerih je trdo kožo doma težko odstraniti in jo je potrebno drugače negovati.

Stopala zdaj redno 'mažem' z vlažilno kremo za stopala, tistega resnega dela pa se lotim na tri tedne, ko na plano kljub vsemu potegnem svoje dimantne rolčke ... brez tega pač ne gre!

Napisan način je pomagal meni, kar pa ne pomeni, da vanj ne smeš vnesti kakšnega svojega trika. ;) Zapiši mi ga v komentar na FB!

Zapisala Cosmo novinarka

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Ljubezen po domače: Miha končno podal izjavo o uresničeni ljubezni z Vesno

Priporočamo tudi: Mama Luke Dončića obnorela svet in to je njenih top 6 fotk z Instagrama