Sveži cosmo videzi

Na modnih brveh smo poiskali lepe in preproste make-upe, s katerimi lahko blestiš od jutra do večera. Najbolje pa je to, da jih lahko ustvariš z ličili, ki jih imaš verjetno že v svoji toaletni torbici.

Sveži cosmo videzi (foto: Aleksander Štokelj, promocijki material, All–About–Fashion) Aleksander Štokelj, promocijki material, All–About–Fashion
24. 5. 2010

Zlata boginja

Če je polt tako lepa, zagorela in zlato sijoča, za naraven videz poletne zapeljivke ne potrebuješ veliko drugih ličil. Brez sonca jo ustvariš z obarvanim pudrom, ki da zlato zagorel videz polti in je super tudi za mastno kožo. Svežino na obrazu pričaraj z oranžnim rdečilom ali bronzerjem. Na lička pa tudi na zgornjo veko ga nanesi kar s ploščatim čopičem za rdečilo. Videz zaokrožijo urejene obrvi, poudarjene trepalnice in balzam za ustnice.

Seksi kaki

Nora na močno poudarjene, zadimljene oči? Letos se nosijo v zeleno zlati oz. kaki barvi. Z aplikatorjem senčilo nanesi od trepalnic do pregiba zgornje veke, nato pa ga s čopičem zabriši vse do obrvi. Obarvaj tudi spodnjo veko – senčilo s ploščatim čopičem nanesi od zunanjega proti notranjemu kotičku oči. Rob senčila zabriši.

Če bi ta make-up rada nosila čez dan, trepalnice obarvaj z rjavo maskaro, sicer pa boš bolj seksi s črno. V nasprotju z očmi lička in ustnice obarvaj nežno, v tonu sadeža. Najbolje, da to storiš s kremnim rdečilom; s prsti ga vtri v lička in na ustnice.

Pastelni glamur

Čeprav pri tem ličenju najbolj izstopajo rdeča usta, pa so ključne lepo poudarjene obrvi in v pastelnem tonu naličene oči.

Obrvi najpreprosteje in najhitreje v glamurozno obliko spraviš s šablono. Če spodnji rob šablone namestiš na spodnjo linijo svojih obrvi, nato pa ‘luknjo’ nežno pobarvaš s prahom za obrvi, bo rezultat precej naraven.

Senčilo (vijoličasto, modro ali oranžno) na zgornjo veko do pregiba nanesi z aplikatorjem z gobico, nato pa ga nekoliko proti obrvem zabriši z mehkim čopičem. Močno poudari trepalnice, lahko pa jih na videz še bolj zgostiš s tanko črno črto ob rastišču. Spodnjo veko in trepalnice pusti nenaličene.

Vedno opažena

Takšen make-up nosijo zvezde na rdeči preprogi. Oči so močno poudarjene, a je ličenje vseeno videti naravno, ker na obrazu ni barv.

Veko premaži le s senčilom v rjavo bež tonu, nato pa se posveti obrobi oči: črno črtalo od notranjega kotička oči povleci po zgornji veki čim bliže rastišču trepalnic. V zunanjem kotičku črto potegni navzgor proti koncu obrvi – tako boš preprečila, da bi bile oči videti povešene in s tem žalostne.

S črno barvico obkroži tudi spodnjo veko. Rob zabriši z rjavo bež senčilom, da se mehko zlije s kožo. Močno namaži trepalnice ali pa si prilepi umetne. Lička in ustnice niso obarvani.

Vilinska zapeljivost

S tako močno poudarjenimi ustnicami boš videti sveža, če veke pobarvaš le z belim senčilom. Najprej jih posvetli s korektorjem (utrdi ga s pudrom v prahu), šele nato v več plasteh nanesi belo ali bež senčilo. Če boš poudarila obrvi, potem močno namaži tudi trepalnice, sicer pa lahko obrvi pustiš svetle, trepalnice pa premažeš le z eno plastjo maskare.

Ustnice obarvaj z mat šminko v rdečem, rožnatem ali oranžnem odtenku. Natančno jo boš nanesla s čopičem – najprej zariši rob od kotičkov proti sredini, nato pa jih našminkaj v celoti.

Odsevi sonca

Rumena, rožnata in oranžna so barve, ki vlivajo veselje, zato boš s takim makeupom prava pomladna vila. Aplikator z gobico pomoči v rumeno senčilo in ga v dveh plasteh nanesi tako, da obkrožiš spodnjo in zgornjo veko.

Rob barve zabriši, da se zlije s kožo. Ob rumenem senčilu moraš vedno intenzivno potemniti trepalnice s črno maskaro, sicer boš videti utrujena. Lička rahlo obarvaj z marelično barvo, ustnice pa z bleščilom v živahni, cosmo rožnati barvi.

Nika Veger