Svež veter v barvanju las

Pri barvanju las trenutno kraljujejo trije postopki. Njihova največja prednost je v tem, da so nadvse preprosti. Barvne spremembe se lahko lotiš kar v domači kopalnici, in kar je najpomembneje – za tak podvig ne potrebuješ nikakršnih frizerskih sposobnosti.

26. 2. 2009

Če želiš lase posvetliti

Običajno se lase posvetli tako, da se začne nanašati barvo pri koreninah in nadaljuje vse do lasnih konic. Pri zvezdnicah smo opazili, da tega pravila še zdaleč ne upoštevajo več. Ravno nasprotno – po novem z nanosom barve začnemo spodaj, proti vrhu pa nadaljujemo tako, da je nanašamo vedno manj in manj.

Postopek: Dan pred barvanjem lase (predvsem konice) dobro nahrani z balzamom, ki ga pustiš delovati vsaj 20 minut. To bo preprečilo pretirano absorpcijo pigmenta. Izberi barvo, ki je dve niansi svetlejša od tvoje naravne, in začni z nanosom s čopičem. Ne pozabi, začeti moraš pri konicah!

Nato nadaljuj po laseh navzgor, tako da postopoma zmanjšuješ količino nanesene barve. Končaj približno v višini oči. Kontrast, ki bo nastal, bo ustvaril navidezno teksturo, nakodranim lasem dodal globino, ravni in tanki lasje pa bodo videti krepkejši. Najlepše od vsega pa je to, da te čez nekaj tednov ne bo mogel jeziti narastek.

Če želiš lase potemniti

Za potemnitev las sta značilna dva postopka – ali lase potemnimo v celoti ali pa samo sem in tja nanesemo nekaj temnejših pramenov. Na žalost je lahko končni rezultat strog in težak videz. Pri novem pristopu se lotimo samo vrhnjega sloja las, učinek pa je zato veliko mehkejši.

Postopek: Izberi nianso, ki je za en odtenek temnejša od tvoje osnovne barve. Pridrži zgornjo plast las (torej lase, ki so nad sencami), preostale lase spni nazaj v trdno figo. Da bi jih kar najbolje zaščitila, jih pokrij s kopalno kapo.

Razpusti zgornji sloj las, obvezno si nadeni rokavice in nato nanesi barvo. Pusti delovati toliko časa, kolikor piše v priloženih navodilih, potem pa izperi. Učinek bo prišel do izraza šele, ko boš izoblikovala pričesko – spodnji, svetlejši lasje bodo presevali izpod tančice temnejšega sloja ter pričeski dali bogatejši in bolj bleščeč videz.

Če želiš spet svojo naravno barvo

Opazili smo, da se veliko zvezdnic, ko preizkusijo nekaj barv, skoraj obvezno vrne k svoji naravni barvi. V tem primeru se skoraj zagotovo srečaš s težavami. Ne glede na to, kako se trudiš poustvariti svojo originalno barvo, na koncu ni nikoli videti pristna. To pa zato, ker naravna barva (velja tudi za lase, ki niso bili še nikoli barvani) vsebuje rahle variacije, zaradi katerih barva las ni nikoli povsem enotna. Na srečo obstaja trik, s katerim oponašamo to lastnost naših las.

Postopek: Sem in tja kak pramen las zavij v svitek in ga rahlo spni z elastiko. Izberi za odtenek svetlejšo barvo od tvoje naravne, in pobarvaj vse lase. Tisti, ki so vpleteni v spirale, bodo vpili manj barve kot razpuščeni.

Če je trenutna barva las drastično drugačna od tvoje prave, potem tega ne počni doma. Da si ne bi popolnoma uničila las, se raje obrni na profesionalca. Ta bo do tvoje prvotne barve prišel postopoma, v primernih časovnih presledkih.

Lep odtenek še lepši

Zdaj, ko imaš krasno barvo, zagotovo želiš, da bi takšna tudi ostala. Imamo nekaj predlogov …

  • Če si lase posvetlila

  • Če si lase potemnila

  • Če si se vrnila k svoji naravni barvi

Priredila: Tanja Kolenc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri