Sproščene kitke in zvitke

Leva, desna, leva, desna ... Kvačko zamenjaj za roke, volno za lase! Preproste kitke kot pri Heidi so preteklost, dokaži, da znaš plesti tudi zahtevnejše vozle!

Spontana zapeljivka (foto: Peter Pedonomou) Peter Pedonomou
5. 9. 2013

Bohemska popotnica

1. korak

pričeska

Za več teksture grobo posuši lase in nanje nanesi dvofazni sprej Bumble and bumble Surf Spray (25,80 €) na osnovi slane vode in negovalnih olj.

2. korak

kitke

Na zadnjem delu lasišča iz vrhnjega dela las naredi rahlo figo in jo spni z lasnicami.

3. korak

kitke

Na vsaki strani nad ušesom oddeli manjši pramen las in proti zadnjemu delu glave spleti francosko kitko tako, da sproti dodajaš pramene las.

4. korak

kitke

Obe stranski kitki na zadnjem delu glave združi in ju spleti v običajno kito, na koncu pa jo spni še z elastiko.

5. korak

kitke

Z rokami razrahljaj sprednji del las, da ustvariš dodaten volumen, in razrahljaj kitko, da dobiš sproščen videz. Iz preostalih las spleti še poljubno število tankih kitk.

Spontana zapeljivka

1. korak

kitke

Z glavnikom (predlagam glavnik za tupiranje s konico) razdeli lase na polovico.

2. korak

kitke

Začni z eno stranjo: lase razdeli na dva dela in z zunanje strani vsakega dela vzemi tanek pramen ter ga prekrižaj na drugo stran, da dobiš nekakšen križec.

3. korak

kitke

Postopek ponavljaj vse do konic las, tako da dobiš ribjo kost, enako pa spleti tudi šop las na drugi strani glave.

4. korak

kitke

Razčeši konice obeh kitk z glavnikom in jih zavij, da jih utrdiš. Če so tvoji lasje neukrotljivi, jih spni s čim tanjšo in opazno elastiko.

5. korak

kitke

Kitki le še razrahljaj s prsti in ju utrdi s sprejem Wella SP Perfect Hold Finishing Spray (16,04 €).

Pin-up upornica

1. korak

kitke

Lase razdeli na tretjine tako, da sprednji del las razdeliš na polovico, tretji del pa naj zajemajo lasje na zadnjem delu glave od ušesa do ušesa.

2. korak

kitke

Iz rute naredi šest trakov, širokih približno 2,5 centimetra. Z dvema trakovoma in lasmi naredi čop, trakova pritrdi z elastiko na polovici traku.

3. korak

kitke

Čop razdeli na tri dele, okrog vsakega ovij trak rute (en pramen las bo imel dva trakova) in naredi kitko.

4. korak

kitke

Enako vpleti trakove še v druga dva šopa las, da dobiš tri kitke z ruto.

5. korak

kitke

Iz prvih dveh kitk na vrhu glave naredi vozel, zadnjo kitko nato poveži pod voz­lom, da dobiš nov vozel. Kitke prepleti le še v eno samo in jih pritrdi z lasnicami.

Uberi bližnjico

Če so sledi poletnega sonca na tvojih laseh že zabrisane, lahko poletni videz, kot ga ima manekenka, dosežeš z barvno peno za lase L'oreal Paris Sublime Mousse št. 83, sijoča zlata blond (6,95 €).

Lepotna urednica svetuje: Če tvoji lasje še niso dovolj dolgi ter ure prečepiš pred ogledalom in meriš, kdaj bodo dovolj zrasli, da bi iz njih lahko spletla lepe kitke, lahko malce plonkaš in uporabiš umetne kitke ali lasne podaljške clip on. Pazi le, da izbereš podoben odtenek tvoji barvi las in da so vložki dovolj kakovostni. Vendar naj bo to raje izjema kot pravilo!

Priredila: Katja Jakopovič