Špela Veble: "Trenden je brezčasen make-up"

Vrhunska vizažistka Špela Veble se nam bo 6. decembra pridružila na Story akademiji, kjer bo predavala o airbrush tehniki ličenja, ki jo poleg mojstrov ličenja uporabljajo tudi napredne dame. Špela nam bo predstavila tudi HD profesionalno kozmetiko Temptu, na katero prisega sama.

"Glavna sta domišljija in občutek za lepo." (foto: Rok Marinšek) Rok Marinšek
28. 11. 2014

Špela, umetnosti ličenja ste se učili pri največjih svetovnih mojstrih. Kaj je bila najpomembnejša stvar, ki ste jo med študijem izvedeli o make-upu?

Študij ti pomaga pri začetni osnovi, kar sledi, pa je tisto, kar ti daje širino v tehničnih in psiholoških vidikih poklica, kot je naš. Cenim postopek vzpenjanja ljudi naše stroke v tujini, kjer so na visokih položajih ljudje z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Če sklepam po sebi, imam še dolgo pot učenja pred sabo.

Imate kakšen trik, ki ga vedno 'povlečete iz rokava' in bi ga lahko delili z našimi bralkami?

Prijaznost in poslušanje sogovornika na drugi strani. Triki ličenja pa se razlikujejo od obraza do obraza, ki je pred mano.

Špela

Povejte nam malo več o lastnostih HD-pudra in kakšen videz da koži? Kaj so njegove prednosti v primerjavi z običajnimi pudri?

HD-pudri so bili ustvarjeni za novo obdobje HD-kamer. Njihova posebnost sta nežna tekstura, ki jo lahko gradimo (odvisno od želene prekrivnosti), ter sijoča koža naravnega videza. Ker je HD-kamera zelo občutljiva, je namen pudra, da ni opazen. Torej dobimo brezhibno lepo kožo brez težkega videza, ki so ga ustvarjali predhodniki.

Ga v Hollywoodu zvezdnice dnevno uporabljajo in katera je dober primer?

Kar se tiče airbrusha, je bil domena maskerjev, ki ličijo zvezdnice. Se pa je z inovacijo Temptuja, ki je razvil napravo za domačo uporabo, airbrush preselil tudi v domače kopalnice.

V Sloveniji imate že dolgo izredno uspešno kariero vizažistke in vpleteni ste v vse sektorje poklica. Katero področje vam je ljubše - televizija, reklame, filmi ali moda?

Vesela sem, da lahko sodelujem v vseh sektorjih. Vsak diha na poseben način, ima prijetne in neprijetne plati. Težko bi ocenila, kateri mi je najljubši. Verjetno se moja naklonjenost spreminja glede na posameznike, s katerimi delam.

Špela

Katere skrivnosti ličenja boste razkrili udeleženkam Story akademije?

Na Story akademiji se bomo osredotočili na znamko Temptu in airbrush tehniko ličenja. Verjetno bomo razbili tabu, ki se ustvari že ob pogledu na napravo. Udeleženkam se bo predstavila njena uporaba, spoznale bodo pudre Temptu in tehnike nanosov.

Kateri proizvod za make-up, poleg dobre podlage, bi morala imeti vsaka ženska?

Že pred dobro podlago moramo poskrbeti, da je koža primerno očiščena, in nanesti 'primer' za kožo, ki bo poskrbel, da bo podlaga dolgo obstojna. Dober 'primer' je srčika lepe osnove.

Kje ženske delamo največje napake pri ličenju?

Starejša ko je koža, manj produktov prenese. Velikokrat opazim, da se ljudje skrivajo za nepotrebnimi sloji make-upa.

Trendi v ličenju so prav tako pomembni kot modni, zato me zanima, kakšne so smernice za prihodnje leto?

Nikoli nisem bila privrženka trendov, ki se hitro pojavijo in kmalu poniknejo. V osnovi so videzi, ki so brezčasni, 'no make-up', rdeča šminka in zadimljene oči. Trendi pa se vrtijo okrog te trojice v različnih kombinacijah. Glavna sta domišljija in občutek za lepo.

Kaj bi svetovali glede ličenja za praznovanje najdaljše noči v letu? Kako se ponavadi naličite sami?

Brez pretiravanja. Narediti make-up, v katerem se dobro počutimo, saj bo na obrazu vso noč. Sama pa sem privrženka naravnega videza ali morda lepega odtenka rdeče na ustnicah.

Napisala: Manja Plešnar za revijo Story

Lepotnih trikov pa se lahko naučiš tudi sama!

Pridi na Story Akademijo!

Razveseli sebe in prijateljico za samo 20 evrov, saj plača le ena, druga pa Story akademijo obišče brezplačno!

Predavanja in delavnice o negi kože (Kozmetika Afrodita), ličenju (Temptu) in nohtih ter laseh (Orly in Hairdreams) bodo očarali vse pripadnice nežnejšega spola!

Število mest je omejeno, prijave zbiramo do zapolnitve mest na akademija@adriamedia.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri