Skrivnosti zapeljivih las

Spet eden tistih dni, ko imaš (dobesedno) milijon razlogov za slabo voljo? Pozorno prisluhni ... razkrili ti bomo vse, kar moraš vedeti, da bo tvoj naglavni okras najlepši, ne glede na to, kakšen tip las imaš.

25. 1. 2007

Prepuščaš se čarobnim rokam najboljšega frizerja ... zadnji pogled v ogledalu in glasen vzdih zadovoljstva ob spoznanju, kako seksi si. Samo v sanjah? Sledi našim korakom in se nauči novega načina zapeljevanja – s svojimi lasmi.

1. korak: Izberi najboljšega

Pred obiskom novega, neznanega frizerja se lahko počutiš kot pred zmenkom na slepo. Ja, in pri obeh so ključ do uspeha priporočila. Se sprašuješ, zakaj je tvoja znanka vsak dan videti, kot da bi pravkar prišla iz salona ? Prosi jo, da ti izda, kdo je njen mojster.

2. korak: Razkrij mu fantazije

Frizerji imajo čudežne roke, nikakor pa ne berejo misli. Svoje želje izrazi jasno; pokaži mu sliko s frizuro, ki jo želiš imeti. Da bo tvoja nova podoba res vroča ... Prelistaj modne časopise. Potegni na dan katero od prejšnjih številk Cosmopolitana. V njej boš gotovo našla zamisel za svojo novo podobo.

Ne bodi skromna. Vsaka od nas ima tisto nekaj, kar jo dela lepo. So to tvoje oči? Frizerju povej, kateri so tvoji aduti; s pravo pričesko lahko tvoj pogled postane še zapeljivejši. Izberi primerna oblačila. Kako drzna naj bo pravzaprav tvoja frizura, boš najbolje ‘povedala’ z obleko. Zato v salon ne zavij v trenirki, raje obleci oblačila, v katerih se počutiš zapeljivo.

3. korak: Določi pravila!

Da se boš iz modnega salona lahko odpravila na vroč zmenek in ne v najbližjo trgovino s kapami, moraš: Biti jasna. Pogovori se s frizerjem. Naj ti svetuje s svojim znanjem, ti pa mu natančno pojasni svoje želje. Skupaj sta najboljši par. Postaviti meje. Sama najbolje veš, kaj ti je všeč in kaj ne. Če opaziš, da njegovo striženje postaja preveč drzno (celo) zate, mu to povej takoj.

4. korak: Napiši sklep in obrni nov list

So tvoji lasje pretanki, pregosti, neukrotljivi ... nikoli končana zgodba? Napiši sklep in obrni nov list. Da bodo lasje samo še seksi, poudari njihovo naravno gibanje, dodaj volumen in poskrbi za njihov zdrav lesk. Preberi si, kako.

Če so tvoji lasje ...

Tanki in ravni

Stavi na rahlo skuštran videz. Modni stilisti prisegajo na večplastno striženje in neenakomerno dolžino, ki ustvarita videz polnosti. Pozor – če si nižje rasti, naj dolžina tvojih las ne sega čez ramena. Daljši lasje te bodo navidezno še pomanjšali.

Da preženeš puščobnost svojih las, enkrat in za vselej, uporabi šampon, ki jim bo dal volumen. Poskusi Paul Mitchell Extra-Body Daily Shampoo.

Rahlo valoviti

Razpuščeni mehki kodri so resnično seksi. Največja imena frizerskega sveta svetujejo ravno striženje različnih dolžin. Zapeljala ga boš z valovi, ki se mehko pričnejo na tvojem zatilju in v nežnih ritmih bahavo poplesujejo na tvojih ramenih (ali se ti sploh lahko upre?!).

Še malce leska ... Da bo od zavisti pozelenelo celo sonce, uporabi serum, ki preprečuje, da bi lasje postali puhasti, in jim doda mehkobo in lesk: Tigi S Factor Smoothing Lusterizer.

Gosti in kodrasti

Se včasih počutiš kot ‘pudelj’? Težo svojih spiral boš ublažila z daljšimi frizurami. Da bodo tvoji lasje voljni in kodri poskočni, strokovnjaki priporočajo večplastno striženje in redno skrb za konice.

Lase neguj z izdelki, ki suhim kodrom dodajo vlago in mehkobo. S pršilom Joico Curl Activator Revitalizing bodo tvoji kodri lahkotno zapeljivi.

5. korak: Predigra malce drugače

Presenečena boš, kaj vse ti lahko ponudijo v boljših salonih. Zakaj ne bi pred striženjem preizkusila kar vsega?!

Požirek ali dva

Si za čaj ali kavo, morda kaj drugega? Ne, to niso sanje, to je šele začetek. V dobrih salonih lahko nazdraviš svoji novi podobi.

Manikira & pedikura

Iz frizerskega salona se lahko prikažeš urejena od glave do pet. Negovana stopala in roke danes niso le estetski okras, ampak potreba in slog vsake urejene ženske.

Masaža celotnega telesa.

Nekateri saloni ponujajo tudi masažo nog in hrbtenice, saj ti glavo umivajo na masažnem stolu. Pri nanosu šampona naj ti glavo zmasirajo z eno od sproščujočih in modnih azijskih tehnik.

6. korak: Ni še konec

Da tvoja preobrazba naslednji dan ne bo samo mit iz preteklosti, moraš pred odhodom iz salona najti odgovore na nekaj vprašanj.

S katerim izdelkom (šamponom/regeneratorjem) dosežeš volumen, sijaj ali lepe kodre?

Za nasvet povprašaj frizerja, ki ti bo iz velike ponudbe izbral najprimernejšega za tvoje lase. Kako s sušilnikom za lase postati najboljša prijateljica? Sprašuj in opazuj. Kdo ve, mogoče boš ugotovila, čemu služijo vse funkcije tvojega sušilnika.

Kateri izdelki dobro oblikujejo prav tvojo frizuro?

Zapomni si – manj je več. Vsak dober frizer ve, da za uspešno oblikovanje ni potrebno veliko, največ dva izdelka. Naj ti razkrije, katera!

Katere pripomočke potrebuješ za oblikovanje frizure?

Naj ti svetuje, katera krtača je zate najprimernejša. Da postaneš prava mojstrica, je potrebno le še malce vaje.

Veter v laseh?

Kaj pa če zmanjka elektrike? Odlično boš videti tudi brez toplotnega delovanja. Vprašaj po negovalnih izdelkih, kot je krema, ki umiri puhaste lase in jim doda volumen.

Urejeno neurejena

Spredaj krajše? Mi smo za!

- Neurejen fru-fru, pri katerem so prameni različno dolgi, pristaja vsem oblikam obraza. Izogibaj se ravnim linijam in pazi, da najkrajši lasje segajo do obrvi. l

- Da bo dolžina vedno primerna (na cesti nikakor ne želiš spregledati kakšnega vročega tipa, kajne?), frizer ja obišči vsak mesec.

- Fru-fru se masti hitreje, a zato ti ni treba umivati vseh las. Preostale lase spni v čop, sprednje pa umij kar v lijaku. Oblikuj in posuši jih s sušilnikom in srednje debelo okroglo krtačo.