"Selfiji" so razlog za vse večje število lepotnih operacij nosu!

Plastične operacije nosu so svetu poznane že zelo dolgo in največ prahu povzoročijo, ko si jo omislijo znane medijske osebe. Kljub temu pa je opaziti viden porast predvsem v zadnjih letih, ko so družbena omrežja zavzela svet. Zakaj?

"Selfiji" so razlog za vse večje število lepotnih operacij nosu! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 3. 2018

Odgovor na zgornje vprašanje je popolnoma preprosto. Z uveljavitvijo različnih družbenih omrežij se je pričelo tudi obdobje "selfijev" oziroma sebkov, kot so ta izraz prevedli v slovenščino. 

V osnovi selfiji niso nič slabega, saj z njimi beležimo trenutke, ki jih doživljamo. Problem nastane, ko nam zajeta slika ne ustreza in jih moramo posneti 100 preden smo z eno zadovoljni (ali pa je celotni poskus neuspel). 

"Selfie effect"

Zgornjemu strokovnjaki pravijo "selfie effect", ki povzroči, da sebe vidimo tako, kot izgledamo na fotografiji, ki pa ni vedno najbolj ustrezna slika realnega stanja.

Boris Paskhover, kirurg za lepotne operacije obraza, pravi, da ljudje na prvi posvet največkrat prinesejo s seboj svoje selfije (glede na podatke institucije American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgeons je takih kar 55 % primerov), na katerih nato pokažejo, kaj je narobe oziroma kaj jih moti. K temu dodaja še:

"Mladi se stalno fotografirajo, da lahko te fotografije objavljajo na družbenih omrežjih, pri tem pa včasih pozabijo, da jih fotografije ne pokažejo vedno v pravi luči, kar pa v končni fazi slabo negativno vpliva na njihovo čustveno stanje."

Optična povečava nosu?

K temu Paskhover dodaja še podatke nedavne raziskave, v kateri so razvili matematični model, ki razkriva, kako popačeno so videti naši nosovi, kadar so fotografije ali selifiji posneti od blizu.

Raziskava je tudi pokazala, da povprečen selfi, ki ga posnamemo 30 centimetrov stran od obraza, nos optično poveča za kar 30 %. Fotografija, ki je posneta na razdalji 150 centimetrov, nudi veliko bolj realističen prikaz. 

Zanimivosti, ki jih zagotovo še nisi poznala!

Doktor Ramtin Kassir, eden izmed najbolj priznanih strokovnjakov s področja plastične kirurgije, je o plastičnih operacijah nosu predstavil še te podatke.

- Najbolj "zaželen nos" je nos Scarlett Johannson, Kim Kardashian in Angeline Jolie.

- Med moškimi prevladujejo želje po nosu Davida Beckhama, Enriqueja Iglesiasa in Brada Pitta.

- Po njegovem mnenju imata najbolj "popoln" nos Angelina Jolie in Salma Hayek.

- Najbolj pogost razlog, zaradi katerih se ljudje odločijo za lepotno operacijo nosu: izboklina na nosu, ki jih moti predvsem, kadar gledajo svoj profil.

Vir: insidebeauty.com, voice.meaww.com

Foto: Profimedia, Unsplash

Preberi še: Indira je izgled spremenila z lepotno operacijo (in ne gre za odvečno kožo!)

Priporočamo tudi: Poglej, kako je brez ličil videti Sofia Vergara!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri