Se tudi tebi dogaja tole?

Ne misli, da si edina daleč naokrog. Celo zvezdnice niso varne pred malimi lepotnimi spodrsljaji, pa za svoj videz najemajo četo strokovnjakov za veliko denarja. Mi prisegamo na zdravo kmečko pamet in spodnje nasvete. Sledi jim in vedno boš 'picture-perfect'.

29. 7. 2010

Lepotni spodrsljaj: S šminko pobarvani zobje

Živahna barva šminke je pri zvezdnicah priljubljena zato, ker zagotovo pritegne pozornost in bliskavice. A zdi se, da so prav tako kot za kamere magnet za rdeče pigmente tudi beli zobje. Rdeče šminke so lahko tudi trikrat bolj nasičene s pigmenti kot naravne in prosojnih odtenkov. Hkrati pa so na belih zobeh bolj kontrastne kot bež ali rožnate in tako bolj opazne.

  • Rešitev:

Če se ti rdeča pogosto odtisne na zobe, to poskusi preprečiti takole: ustnice našminkaj, nato odvečno barvo popivnaj s papirnatim robčkom (razsloji ga in uporabi najtanjši listič). Z vatirano paličico podrgni po zobeh, da odstraniš vse sledi šminke. Nato drugo stran vatirane paličice namoči v prosojen balzam za ustnice (seveda izberi organskega) in jo podrgni po sprednjih zobeh. Ta plast bo preprečila, da bi se barva prijela sklenine, hkrati pa bodo zobje videti sijoče beli.

Lepotni spodrsljaj: Obraz in telo nista istega odtenka

Tudi če si strokovnjakinja za samoporjavitev, bo obraz vedno videti nekoliko svetlejši kot telo, ker ga pogosteje umivaš in odstranjuješ povrhnjico, to pa pospešije izpiranje barve.

  • Rešitev:

Neenakomernemu odtenku se izogni z uporabo bronzerja. Izberi takšnega z rožnatim podtonom, ki nevtralizira oranžen odtenek izdelka za samoporjavitev. Všeč nam je Estée Lauder Bronze Goddess Bronzing Blush. Nanesi ga na čelo nos, lička in od brade do dekolteja. Zabriši prehode, da se barvi telesa in obraza res zlijeta.

Lepotni spodrsljaj: Make-up, ki zmanjša oči

Zadimljene oči so najbolj seksi večerno ličenje, vendar pa lahko z nekaj 'sreče' ustvariš ravno obraten učinek – oči ne bodo bolj opazne, temveč pomanjšane, to pa zato, ker se beločnica obkrožena s pretemnim senčilom navidezno skrči.

  • Rešitev:

Črno senčilo ni edina izbira za ustvarjanje zadimljenih oči. Siva, še posebej s kovinskim leskom, da prav tako seksi videz, ne da bi pri tem zmanjšala oči. Najprej zgornjo in spodnjo veko obrobi s tanko črno črto. Nato črtalo zabriši s sivim senčilom, ki ga lahko razmažeš vse do pregiba zgornje veke. Na koncu v kotičke oči in na sredino spodnje veke nanesi belo sijoče senčilo, da oči res izstopijo.

Lepotni spodrsljaj: Pretirano sijoča polt

Sijoča lička so super seksi, a bleščeče čelo, nos in brada so videti mastni in neurejeni tako na rdečih preprogah kot na plesišču ali romantični večerji.

  • Rešitev:

Da mu pogledi ne bodo zdrsnili na kakšno drugo, v svojo lepotno rutino vključi nekaj teh korakov: Namesto običajne kreme nanesi podlago, ki preprečuje svetenje kože (pogosto označena kot oil-free). Polt dodatno matiraj s prosojnim pudrom v prahu. Pozneje za popravke ne uporabljaj več pudra, ker bo vse skupaj videti preveč umetno in voščeno, temveč uporabi listič proti svetenju kože. Pritisni ga na kožo in vpil bo odvečno maščobo, ne da bi obrisal make-up.

Lepotni spodrsljaj: Kolobarji okrog oči

Je lahko kaj hujšega kot temni podočnjaki? Svetli kolobarji korektorja (presvetlega ali pretežkega), ki preveč očitno prekriva podočnjake. Nič seksi.

  • Rešitev:

Preveri, ali je tvoj korektor od polti res svetlejši le za odtenek. Prav tako preglej sestavine – cink namreč pusti belkasto sled, ki je na slikah, narejenih s flešem, videti še bolj očitna. Pa še to: upamo, da korektor nanašaš pravilno, torej da ga s čopičem ali prsti nežno naložiš na področje, ki je temnejše. Počakaj nekaj trenutkov, da se vpije v kožo, nato čezenj nanesi tanko plast pudra, da se res zlije s preostalim obrazom. Vse skupaj učvrsti s prosojnim (ne svetlim!) pudrom v prahu.

Lepotni spodrsljaj: Razmršene obrvi

Morda misliš, da boš s puljenjem dosegla popolno urejenost obrvi, a oblika ni vse. Obrvi so še vedno lahko videti razkuštrane, če dlačice silijo vsaka v svojo smer. Najprej preveri, ali niso predolge (v tem primeru jih postrizi, kot smo predlagali v julijski številki).

  • Rešitev:

Z glavničkom za obrvi ali staro ščetko maskare počeši obrvi navzgor in navzven, dokler ne stojijo na mestu. Trmaste dlačice lahko v red spraviš s kapljico vode. Ko si zadovoljna s postrojenimi obrvmi, poprši krtačko z lakom za lase (ali uporabi gel za obrvi) in jih počeši, da obdržijo frizuro. To naj bo zadnji korak tvojega ličenja oči – sicer lahko nanašanje pudra ali senčil za tem postane nemogoče.

Lepotni spodrsljaj: Odluščen lak na nohtih

Najbrž se strinjaš, da so letošnji laki za nohte pravi modni dodatki. In najbrž ne bi nosila prstana z odkrušenim kamnom, kajne? Ne težimo, da moraš imeti 'twentyfour-seven' popolno manikiro (kdo pa ima čas in denar za to?), a če odhajaš na zabavo, posebej takšno, kjer boš nazdravljala s šampanjcem ali pa spoznavala nove ljudi, si vzemi čas za trisekundno brušenje manikire.

  • Rešitev:

Najhitreje to storiš s svinčnikom za popravke (napolnjen je z isto barvo, kakršen je tvoj lak za nohte). Kapljica da dovolj laka, da popraviš odluščene konice. Všeč nam je Sally Hansen Color Quick Fast Dry Nail Color Pen). Minuto počakaj, nato sušenje pospeši s posebnimi kapljicami ali pršilom. Lakiranje z nadlakom torej izpusti, privošči pa si piko na i, nego obnohtne kožice. Cosmo namig: v torbici je pametno imeti žepni odstranjevalec laka, saj so nepobaravni nohti boljša rešitev kot grdo ali neurejeno nalakirani.

Nika Veger