To je najboljši način, kako najlažje odstraniš ličila (tudi vodoodporna!)

Ličenje je umetnost in hkrati čarobno darilo vsem ženskam sveta. Mnoge pripadnice ženskega spola to umetnost obvladajo na svoj način, z njeno pomočjo znajo izpostaviti svoje čare in ob enem skriti pomanjkljivosti …

To je najboljši način, kako najlažje odstraniš ličila (tudi vodoodporna!) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 3. 2017

Na spletni strani BrightSide smo odkrili 10 najboljših lepotnih trikov, ki jih do danes zagotovo še nisi (s)poznala! Med drugimi tudi, s čim najlažje odstraniš vsa ličila. Tudi vodooporna!

1. Čiščenje čopičev

Vsaj enkrat na mesec je treba čopiče, s katerimi nanašaš ličila, temeljito očistiti.

Čopič daj za začetek pod curek mlačne vode. V dlan kani nekaj nežnega šampona za lase, ščetine namoči v šampon in čopič s krožnimi gibi 'mešaj' v dlani, dokler ne nastane pena. Videla boš, kako stara ličila in olja odstopajo iz notranjosti. Ko dobiš občutek, da je čopič čist, ga temeljito speri pod mlačno vodo - tako, da ščetine gledajo navzdol. Čopič nato nežno obriši s papirnato ali nežno bombažno brisačko. Položi ga na vodoravno podlago in pusti, da se osuši čez noč.

2. Osveži 'make-up'

V sredini dneva, se ve, tvoj make-up ni več videti sveže kot zjutraj, ko si ga nanesla. Ni potrebe, da ga zaradi tega odstraniš in nato na novo naneseš. Le nekoliko ga osveži. Na obraz nanesi tanko plast pudra in nekoliko popivnaj z robčkom. Uporabiš lahko tudi puder v prahu za žameten videz kože.

3. Izogibaj se dragim pilingom za telo

Ne zapravljaj veliko denarja v dragih lepotnih centrih. Tvoja koža je lahko svilnato gladka s pripravo domačega pilinga za telo. Pripraviš ga tako, da zmešaš 4 žlice sladkorja ali soli s 3 žlicami olivnega olja. Dodaš lahko tudi nekaj kapljic eteričnega olja sivke ali grenivke. Pred tuširanjem telo lepo zmasiraj s piling zmesjo in nato speri s toplo vodo.

4. Neguj ustnice

Da lahko šminko na ustnice perfektno naneseš, je pomembno, da nameniš posebno pozornost negi ustnic. Zmešaj top živila (v tvoji kuhinji) za 'njami' ustnice. Se pravi, vzemi 1 del rjavega sladkorja, 1 del olivnega olja in vaniljev ekstrakt. Zmešaj v gosto zmes in z mešanico nežno zmasiraj ustnice. Nato jih samo obriši z mehko brisačko. In to je to. Tvoje ustnice so v popolni pripravljenosti za nanos šminke.

5. Nikoli ne kupuj temnejšega odtenka pudra od tena tvoje kože

Ni potrebe, da v svoji 'toaletki' hraniš vrsto različnih odtenkov pudra. Potrebuješ največ dva odtenka. Enega za zimski čas in drugega za poletje. Ne troši denarja za neumnosti!

Puder

6. Ne nanašaj prevelike količine pudra v prahu

Reci 'stop' večkratnemu nanašanju pudra na obraz, medtem ko se zjutraj ličiš. Tako ne boš izgledala, kot da nosiš masko (nekateri rečejo tudi 'fasado') na obrazu. Manj je več, saj veš!

7. Da bo šminka na ustnicah obstala dlje časa …

Nanesi na robec nekaj pudra v prahu in z njim narahlo popivnaj ustnice. 'Žnabeljčke' boš osušila in tako omogočila, da se bo šminka nanje lepše prijela in posledično obdržala dlje časa. Dodaten bonus: trik bo preprečil tudi, da bi se ti šminka napackala na zobe.

Šminka

8. Kako najlažje do 'mačjih oči'?

Po nanosu senčila s črtalom v svinčniku nariši črto tik ob zgornjih trepalnicah in poskrbi, da se dotika trepalnic brez vmesnih prostorčkov ali risanja hribčkov. Za lažji nanos nariši pike, ki jih nato poveži v črto. Zamisli si črto med zunanjim kotičkom oči in skrajnim kotičkom obrvi. Po njej z mehkim gibom zariši črto, vendar naj ta ne sega povsem do obrvi.

Vzemi tekoče črtalo ali črtalo v gelu in z njim po predhodni črti povleci novo črto. Postavi se nekaj korakov od ogledala in preveri, ali sta črti enaki. Če ju ne moreš uskladiti, si pomagaj z lepilnim trakom, ki ga prilepiš od zunanjega roba očesa do skrajnega roba obrvi.

9. Odstrani odvečno maskaro s ščetke

Dolge, bujne in naravne(!) trepalnice? Ni problema. Takole: vzemi maskaro in robček ali brisačko. Ščetko očisti s pomočjo robca in šele nato prični z nanašanjem maskare na trepalnice. Razlika bo očitna!

10. Vazelin kot odstranjevalec ličil?

Si vedela, da lahko vazelin uporabiš tudi za odstranjevanje ličil? Manjšo količino naneseš na vato, ga razporediš po obrazu in spereš. Boš videla, vazelin odstrani tudi vodoodporna ličila.

Vazelin

Preberi še, kako so videti daleč najbolj privlačne ženske ustnice!

Priporočamo tudi: Sabina Remar: Prodrla v prestižno modno trgovino