S TEMI nasveti boš videti veliiiko mlajša (5 TOP MAKE-UP trikov)

6. 12. 2019
S TEMI nasveti boš videti veliiiko mlajša (5 TOP MAKE-UP trikov) (foto: Profimedia)
Profimedia

Preveri, katere izdelke ti priporočajo strokovnjaki, in s katerimi boš vedno videti sveže!

Verjetno se je že vsaka izmed nas kdaj (khm, neštetokrat) lotila posnemanja tutoriala za ličenje na Youtubu. Počasi in z zbranostjo si si 3-minutni video pogledala v eni uri, korak po korak sledila najljubši vlogerki in ko si se pogledala v ogledalo je videti je bilo ... čisto nič podobno videu.

Zvezdniška vizažistka Mai Quynh je prepričana, da ima to opraviti z obliko oči.

Tako kot oblika obraza vpliva na dober videz določenih pričesk, oblika oči vpliva na videz senčil in črtala. Najprej se poglej v ogledalo in določi obliko svojih oči: okrogle, v obliki mandlja, povešene veke (ang. hooded eyes), monoveka (aziatski videz) ali oči, obrnjene navzdol.

eyeshadow jaclyn forbes GIF by Much

Da boš dosegla svež in mlajši videz, upoštevaj te nasvete:

1. OKROGLE OČI

Če so tvoje oči okrogle, je zate najboljša izbira uporaba črtala, ki ga uporabiš vzdolž linije trepalnic. Uporabi mehko barvico, ki jo lahko zabrišeš. Eyeliner ni tvoj favorit? Ker so oči okrogle, si lahko privoščiš živahne barve. Ker imaš veliko manevrskega prostora (beri: veliko vidne veke), senčilo uporabi po celotni veki. Decembra pa barve nadomesti z bleščicami! 😉

Tvoj najljubši duo naj postaneta črtalo v svinčniku in živobarvna paletka.

2. OČI V OBLIKI MANDLJA

Da dosežeš svež videz, svoje mandljeve oči poudari z eyeliner črto. Ustvari jo z gel produktom, ki ti bo zagotovil več kontrole in popolno črto. Še en trik, ki ga vizažisti radi uporabijo pri taki obliki oči je, da senčilo nanesejo višje, proti kosti obrvi. Naj se ne dotika obrvi, senčilo le rahlo zabriši, da očem daš bolj okrogel videz.

Na svojo #ListoŽelja dodaj nov gel za obrvi in čopič za zabrisovanje.

👉 Uporabljaš črtalo za oči? Velika verjetnost je, da delaš NAPAKO, ki te POSTARA!

3. POVEŠENE VEKE

Veliko nas je takih s povešenimi vekami in veliko nas je (do danes) zmotno živelo v prepričanju, da se na da storiti skoraj ničesar, saj veke ni videti. Make-up artistka Quynh pravi, da imaš s tako obliko prednost, da si lahko veko narišeš. Cut crease je eden najbolj popularnih stilov ličenja za povešene veke, ki se ga velja naučiti za svež pogled!

Uporabljaj kremne produkte in jih zaključuj s tistimi v prahu, da boš pridobila na obstojnosti.

4. MONOVEKA

Prednost monoveke, je to, da imaš veliko prostora za ustvarjanje. Zabavaj se in pretiravaj s črtalom, ravna podlaga bo delovala kot slikarsko platno. Za še bolj poudarjen svež in odprt pogled pa vizažisti priporočajo umetne trepalnice. 

Grafični eyeliner in paket trepalnic bosta tvoja najboljša prijatelja.

👉 Če boš upoštevala TE nasvete, bo tvoja koža mladostna tudi po 40. letu

5. OČI OBRNJENE NAVZDOL

Pri taki obliki oči naj bo tvoj cilj to, da oči optično privzdigneš. To boš dosegla z uporabo senčil - najtemnejši odtenek uporabi na skrajnem zunanjem kotičku očesa in si pomagaj z vatirano palčko, da senčenje usmeriš navzgor. 

V kozmetično torbico ne pozabi dodati črnega senčila za poudarjanje linije trepalnic in zunanjega kotička oči.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: 5 ženstvenih spetih PRIČESK, ki si jih lahko narediš tudi sama (popolno za december)
Priporočamo tudi: To je najbolj priljubljena manikira tega leta (decembra bo NADOMESTILA bleščičaste lake)