Imaš MASTNE lase? Upoštevaj tole, in BREZ pranja bodo zdržali vsaj 5 dni

Si tudi ti naveličana mastnih las in neprestanega pranja ter sušenja? 🙄

Imaš MASTNE lase? Upoštevaj tole, in BREZ pranja bodo zdržali vsaj 5 dni (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2020

Če boš upoštevala te nasvete, boš pogostemu pranju las naredila konec! 🙅‍♀️ 

Če te prehitro mastni lasje res jezijo, je morda za to krivo tvoje prepogosto pranje las. Verjamemo, da je iz tega začaranega kroga težko pobegniti, a zate imamo nekaj trikov, ki ti pri tem lahko čisto zares pomagajo.

Vsak začetek je težak, torej je naš prvi nasvet, da moraš enostavno vztrajati. Celo Kim Kardashian je imela v preteklosti enake težave, kjer si je morala lase prati vsak dan, a je po priporočilu svojega frizerja lase razbremenila, jih pustila dlje časa neoprane in zdaj si jih umiva vsaki 5. dan.

Seveda se sama tega izziva loti postopoma, saj se mora tvoje lasišče na novo rutino navaditi, kar pa zagotovo ne gre čez noč.

Pomembna pa je tudi pravilna uporaba balzama. Obvezno ga nanesi na suhe lase, saj bo njegov učinek večji, hkrati pa ga bo tako tudi lažje sprati.

Velik vpliv na tvoje lase pa ima tudi ...

... pravilna temperatura vode. 

Ne sme biti prevroča, nikakor pa tudi ne ledeno hladna. Pozorna bodi tudi na količino šampona, ki ga naneseš na svoje lase in seveda tudi na to, da ga po uporabi res dobro izpereš. Pri količini se lahko - pa naj se sliši še tako zabavno - orientiraš po evrskem kovancu. V prav takšni velikosti iztisni iz tubice svoj šampon in to je čisto zadostna količina za uporabo. 

Pomembno pa je tudi, da svojo posteljnino ali vsaj vzglavnik menjaš pogosto, saj se tam nabira umazanija, ko jo potem s svojimi lasmi "pobereš" nazaj na svoje lasišče. Predlagamo pa tudi, da si za vzglavnik omisliš svileno prevleko, v primeru, da trenutno spiš na bombažni. Svila ima namreč na lase veliko prijaznejši učinek kot bombaž.

Svojim lasem pa tu in tam privošči tudi nežen piling, ki bo poskrbel za še manjši nastanek sebuma in tako znatno podaljšal čistočo tvojih las.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Briješ sramne dlake? Strokovnjaki razkrivajo, zakaj tega nikar ne počni

Priporočamo tudi: TAKO je pevka Adele shujšala za 30 kg! (dieta + jedilnik)