Razkrivamo, kakšne so popolne OBRVI za tvojo obliko obraza (+ TOP nasveti, kako jih ustvariš!)

Obrvi so okvir našega obraza. In tako kot je pomembno, kakšno pričesko nosiš glede na obliko obraza, je pomembno tudi, kako si populiš in urejaš svoje obrvi.

Razkrivamo, kakšne so popolne OBRVI za tvojo obliko obraza (+ TOP nasveti, kako jih ustvariš!) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 11. 2021 | Promocijsko sporočilo

Kvadraten obraz: Nežno zaobljene obrvi

Kvadratna brada že sama po sebi poudari oglato obliko tvojega obraza, zato izberi zaobljeno obliko obrvi. Ne pretiravaj, obrvi, ki so zaokrožene kot mavrica, ti ne bodo v ponos.

Okrogel obraz: Polnejše obrvi

Da bo ravnovesje obraza večje, poskrbi za polne, v rahel zašiljen lok oblikovane obrvi. S tem boš poudarila in definirala obrazne poteze - višji je lok, bolj je videti privlačno. 

Podolgovat obraz: Daljše obrvi

Tvoje obrvi naj bodo lepo zaobljene, najbolj pomembno pa je, da so konice loka daljše, v ravnovesju s podolgovato obliko obraza. Obrvi naj bodo daljše od zunanjih kotičkov očesa, vendar ne predolge, saj bodo tvoje oči v tem primeru videti povešene.

Srčast obraz: Tanjše obrvi

Obraz srčaste oblike, za katerega je značilna poudarjena dolga brada, se najbolje ujame s tanjšimi obrvmi, ki morajo biti oblikovane popolno, nikoli razkuštrane ali preveč razkošne. Tanjše obrvi bodo optično skrajšale čeljust in brado.

Ovalen obraz: Rahlo koničaste obrvi

Najbolj vsestranski obraz lahko prenese klasično, rahlo ukrivljeno obliko obrvi.

Bodi pozorna, da pri oblikovanju upoštevaš 3 pravila, ki veljajo za vse oblike obraza:

  • Obrvi se morajo začeti v isti liniji, kot je zunanji rob nosu (pomagaj si s čopičem ali svinčnikom, ki mora biti navpično v liniji ob vsaki strani nosu).
  • Lok obrvi se ne sme začeti na sredini obrvi (mavrica odpade!), ampak na zunanji tretjini obrvi.
  • Karkoli boš počela, nikar ne pristrizi in skrajšaj obrvi na koncih, uporabi raje najbolj preverjen in zanesljiv trik s svinčnikom (položiš ga od konca obrvi do roba nosu, svinčnik mora biti popolnoma poševno poravnan, približna velikost kota 45 stopinj).

Kaj uporabiti za popolne obrvi?

Cosmo uredništvo priporoča Maybelline New York Express Brow Satin Duo 2v1 svinčnik za obrvi, ki je na voljo v treh barvah (blonde, medium brown, deep brown) s katerim boš do popoln(jen)ih obrvi prišla v samo dveh korakih.

1. korak: definiraj obrvi s svinčnikom s kratkimi in lahkotnimi gibi

2. korak: popolni obrvi s pudrasto gobico na drugi strani svinčnika