Razbijamo mite: Želatina in kolagen sta eno in isto

Si tudi že slišala, da naj bi imelo uživanje običajne jedilne želatine popolnoma enak učinek kot uživanje kolagena? V nadaljevanju ti razkrivamo, zakaj zgodba o želatini in kolagenu ni tako preprosta.

31. 3. 2017 | Promocijsko sporočilo

Res je, da sta tako želatina kot hidroliziran kolagen v osnovi enaki molekuli kolagena. Ta velika beljakovinska molekula predstavlja kar 30 % vseh telesnih struktur in je prisotna tudi v koži, laseh in nohtih.

Z leti se količina kolagena v telesu zmanjšuje, kolagenska vlakna pa postajajo vedno manj prožna. Ker si ženske seveda želimo ostati večno mlade, iščemo nadomestke našega lastnega kolagena.

Hm, estradnice so na kostni juhi?!

Molekule kolagena v kostni juhi so tako velike, da se med prebavo slabše absorbirajo v kri. Tudi molekule želatine, ki jo uporabljamo v kuhinji, se v telesu ne absorbirajo v takšni obliki, da bi nadomeščale naravni upad kolagena.

Hidroliziran kolagen je zakon

Hidroliziran kolagen v prehranskih dopolnilih pa vsebuje majhne molekule kolagena, ki iz črevesja dobro prehajajo v kri. Te molekule potujejo po krvnem obtoku in spodbujajo nastanek lastnega kolagena tam, kjer ga tvoje telo najbolj potrebuje.

Več informacij o izdelkih s kolagenom poišči na www.medex.si.


Želatina in kolagen torej nista eno isto. Le hidroliziran kolagen prehaja v kri v obliki manjših nerazgrajenih molekul in v tej obliki potuje v dele telesa, kjer se obnavlja tvoj lastni kolagen. Privošči si ga z limonado in učinek bo še boljši.