Preproste poteze za seksi oči

Še preden ti morje odplakne senčilo, oči poudari z drznimi barvami vodoodpornih črtal.

Sodobna različica ličenja iz osemdesetih je s kombinacijo temne in intenzivne modre ­videti uporniška in sveža hkrati. (foto: Greg Sorensen, Aleksander Štokelj, Chris Eckert/Studio D) Greg Sorensen, Aleksander Štokelj, Chris Eckert/Studio D
11. 7. 2010

Igriva v vijoličasti

(1) Poišči debel vijoličast svinčnik – bolj ko je ko­nica široka, lažje boš z eno potezo ustvarila lepo ­linijo. Odločno jo povleci od ­zunanjega proti notranjemu kotičku očesa na zgornji in spodnji veki.

(2) Nato kar s konicami prstov (ker boš lahko to storila res narahlo)  barvo zabriši še proti pregibu zgornje veke. Sledi drug nanos – ponovno povleci ­vijoličasto črto, da bo barva na robu veke bolj intenzivna in sijoča.

(3) Piko na i naredi maskara za podaljšanje trepalnic. Naj ne bo preveč mokra, sicer bo trepalnice zlepila, namesto da bi jih naredila dolge in pernato mehke. Že nekaj let prisegamo na Lancôme Défincils Waterproof.

Gole ustnice

Če želiš bolj eteričen videz, potem ustnice ‘skrij’ z mat šminko v ‘nude’ barvi. Dolgo obstojna je Dior Rouge Dior, odt. 395/Festival Beige.

Zelena strast

(1) Spodnjo veko nežno povleci navzdol in notranji rob spodnje in zgornje veke obarvaj s svinčnikom v olivni barvi. Nadaljuj z zeleno; črto povleci tudi pod trepalnicami spodnje veke. V zunanjem kotičku je lahko debelejša in daljša.

(2) Nato z zlatim svinčnikom pou­dari še zgornjo veko. Z aplikatorjem ali čopičem obe liniji prevleci od notranjega k zunanjemu kotičku za učinek zadimljenih oči.

(3) Seksi pridih dodaš s črnim svinčnikom – nanesi ga na notranji rob zgornje in spodnje veke, nekajkrat pomežikni, nato ponovno nanesi.

Z maskaro poudari spodnje in zgornje trepalnice. Odlična, ker obarva prav vse trepalnice, je Givenchy Phenomen’Eyes Waterproof.

Nežne ustnice

Videz dopolni s šminko v nežni barvi – sladoledno rožnata ne bo zasenčila močno poudarjenih oči. Nam je všeč Revlon Matte, odt. 002/Pink Pout.

Prelivajoča se modrina

(1) Ker so modni odtenki super kontrast zagoreli polti, si jih privošči dvojno mero: svinčnik v temno modri, indigo barvi ter živahnejši turkizni. Najprej ju ošili, ker sveži pigmenti dajo intenzivnejšo barvo. Temnejšega nanesi na notranji rob spodnje in zgornje veke, od notranjega proti zunanjemu kotički očesa.

(2) Zdaj s svetlejšim potegni črto še po robu spodnje veke, tik pod rastiščem trepalnic. Poskusi jo združiti s prejšnjo črto. Lahko si pomagaš s čopičem za senčilo in črti zabrišeš, da med njima ni praznih delčkov.

(3) Modra poteza naj bo glavni detajl, zato maskaro na spodnjih trepalnicah izpusti, zgornje pa namesto s črno lahko poudariš tudi s temno modro.

Drzne ustnice

Modra in oranžna sta drzen par na barvni paleti; tako oči izstopijo z ustnicami v tonu pomaranče. Nivea Color Passion, odt. 22/Sunset Star.