Preobrazba: Zaljubljena nevesta

Lea Hubar, mamica dveh otrok, si je zaželela spremembe za čisto posebno priložnost. S fantom sta po desetih letih končno našla dovolj časa, da se poročita. Lea pravi, da je zdaj še bolj vroče kot kadarkoli prej. Zaljubljena sta do ušes in še otročki bodo lahko zraven. Njena želja je bila: “Želim biti prikupna, seksi in zapeljiva nevesta.”

25. 4. 2002

Naša ekipa je morala poskrbeti samo za njen videz, vendar nas je vse skupaj tako prevzelo, da bi z veseljem prevzeli še vse drugo. No, omejili smo se na izbiro obleke, frizure in njeno celotno podobo. Lea je bila zelo prilagodljiva, povedala je, kako si je zamislila slovesno obleko: želela je klasično romantično belo poročno obleko.

Obleka kot iz pravljice

Moramo priznati, da smo prehodile kar trnovo pot in si pošteno obrusile pete, preden smo našle obleko, ki je bila idealna. Vzrok za tako dolgo iskanje ni bila Lejina izbirčnost, tudi ne njena postava, saj ima skoraj idealno. Zaplete se, če želiš kaj bolj lahkotnega iz tankega materiala, če pa si naivno zaželiš še svilo, muslin … Vendar smo se naučile še nekaj.

Dokler obleke ne pomerite, ne morete vedeti, ali se vam poda. Obiskale smo skoraj vse trgovine, v katerih si je mogoče izposoditi poročno obleko. Izbrale smo snežno belo satenasto obleko brez pretiranega okrasja, samo na dekolteju so bile izvezene srebrno bele rožice.

Kot je v navadi, smo jo odkrile v zadnjem trenutku, dan se je namreč že prevesil v večer, in sicer v Krinolini, na Mirju 2 v Ljubljani. Čakal nas je le še kratek klepet s Sašom Malijem, s katerim smo se dogovorili, kakšna bo frizura in kdaj bomo naslednji dan začeli finalni del.

Za lepoto je treba potrpeti

Lea je prišla k nam z dolgimi, črno pobarvanimi lasmi. Sama pravi, da je bil to le eksperiment. Pri Maliju se ji je posvetil Leon, specialist za barvanje. Končni rezultat naj bi bila medena blondinka. Postopek je bil dolgotrajen.

Celotna ekipa je odšla na kosilo, se vrnila in nato še dolgo čakala. Pošteno nas je že skrbelo. Kaj če ji kot v kakšni grozljivki začnejo odpadati lasje? Po osmih urah, medtem je Lea mirno in ubogljivo sedela na frizerskem stolu, smo si vsi skupaj oddahnili. Barvanje je bilo uspešno končano in Leon je že vihtel figaro (električni strojček za navijanje).

Šminko je treba dobro utrditi

Naša stalna spremljevalka pri negi in šminkanju je prva šola ličenja Make up Workshop. Eden od programov, ki ga ponujajo, je tudi šminkanje nevest. Kaj je pri tem tako drugačnega? Nika Veger nam je odgovorila, da ne gre le za stil šminkanja. Sam postopek je nekoliko drugačen.

Treba se je prilagoditi nevesti in njenim navadam, upoštevati je treba obleko in šopek ter uporabiti izdelke, ki jih bo brez skrbi nosila ves dan in z veseljem še kdaj pogledala videoposnetek ali fotografije. Zato morajo biti nanosi nekoliko močnejši, uporabiti je treba za vodo odporne maskare in obstojnejše ali pa skoraj prozorne šminke, da se ličenje do večera ne bi razmazalo do ušes.

Nika pravi, da mora zelo paziti pri izbiri barv, saj sta bogati že obleka in pričeska. Rahlo rožnata usta, trpežna maskara, nežna rdečica na licih, in to je vse. Neveste so tako srečne, da izžarevajo lepoto, zato bi bilo kaj več že kičasto.

Pikica na i

Ker nas je tako zaneslo, smo pobrskali še za lepim in unikatnim nakitom. Izbrali smo iz srebrne niti narejeno rožico za okoli vratu, delo oblikovalke nakita Tanje Zorn Grželj. Takšne in podobne umetnine lahko dobite pri zlatarstvu Kodre na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani. K celostni podobi vsekakor sodi tudi šopek. Lejin je bil iz rož snežene kepe, ptičjega mleka in johanisa.

Sestavili so nam ga v cvetličarni Nova na Levstikovem trgu v Ljubljani. Za konec želimo mlademu paru vsaj zlato obletnico, saj štalco in kravco že imata. Takih in drugačnih posebnih preobrazb smo veseli tudi mi, zato nam svoje želje opišite nekoliko podrobneje.

Izdelki, ki smo jih podarili Leji:

1. Šminka Christian Dior št. 488

2. Za vodo odporna maskara L’ORÉAL Intensifique

3. Kenzov parfum Flower in lično torbico v obliki blazinice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri