Kako si povečati ali pomanjšati oči

Čeprav je vsaka oblika, velikost in barva oči lepa, si marsikatero dekle včasih želi rahlo povečati ali optično pomanjšati oči. Zato smo ti v Poletni šoli ličenja pokazali dva trika, s katerimi si lahko pomagaš.

7. 6. 2013

Kako povečati oči

V obeh primerih naj ti bo eyliner najboljši prijatelj. Vedi, da temna črta nad trepalnicami vedno optično poveča oko. Bolj, ko je črta debela, večje je oko videti. Če si nato še bolj intenzivno namažeš trepalnice (več slojev) ali pa nalepiš umetne trepalnice, bo sprememba več kot očitna. Pri Tari, ki jo mažem v videu, sicer nisem uporabila umetnih trepalnic, sem pa zato pokazala eden izmed trikov. To tehniko sicer priporočam bolj za večerni make-up, kot za dnevni.

Če želiš lep in odprt pogled, si notranjo linijo spodnje veke (waterline), pobarvaj z belim svinčnikom. Bela barva se bo optično povezala z beločnico, zato bo oko videti večje. Spodnje trepalnice si zatem maži samo po konicah. Če si boš spodnje trepalnice namazala od korenine, je bela črta v spodnjem delu veke potemtakem brezpredmetna.

Pomembno: Notranji kotički oči naj bodo vedno naličeni s svetlimi odtenki senčil.

Kako pomanjšati oči

Oči bodo vedno videti manjše, če si v spodnjo linijo veke (waterline), kot tudi zgornjo notranjo linijo veke (pod trepalnicami), pobarvaš s temnim svinčnikom. Če si pri tem pomagaš še z eylinerjem in si potegneš zelo tanko črto na koncu očesa, kjer se spodnja in zgornja veka stikata, boš oko optično tudi podaljšala, kar bo pripomoglo k temu, da bo videti manjše.

Pomembno: Vedi, da so oči, ki ti jih je dala mati narava, vedno najlepše za tvoj obraz. Optično spreminjanje tvoje naravne oblike z ličili naj ti bolj zgolj za popestritev  in doseganje različnih make up 'lookov'. Taka, kot se zbudiš zjutraj, si najlepša;)

Tekst, ličenje in strokovno znanje: Azra Alibegić

Videoprodukcija: Danijel Čančarević, MMAML

Kako si povečati ali pomanjšati oči