Kako si nalepiti umetne trepalnice

Poletna šola ličenja se počasi zaključuje, zato smo za zadnjih nekaj dni pripravili videoposnetke, v katerih bomo pokazali različne umetne trepalnice in pokazali, kako si jih nalepiš. Za tokratni  'look' smo naličili Anamarijo, ki se je pred dnevi veselila zmage v multimedijskem izzivu Cosmo novinarka.

Čestitke Anamarija :D

19. 6. 2013

Ko kupuješ umetne trepalnice si vedno vzemi čas in si kupi trepalnice, ki bodo ustrezale tvojemu ličenju. Če si le lahko finančno privoščiš, si raje kupi trepalnice, ki so narejene iz naravnih dlačic. Plastične trepalnice je težje nalepiti pa tudi rade so neubogljive, ko  jih enkrat nalepiš.

Preden si nalepiš umetne trepalnice, jih vzemi iz embalaže in s prsti rahlo zmehčaj, saj jih bo potem lažje upogniti med lepljenjem. Ko naneseš lepilo (lepilo nanesi na trepalnice), nekaj časa počakaj, da se lepilo rahlo strdi in šele nato jih začni lepiti na veko. Večina lepil je zdaj barvnih (sprva je belo ali rahlo modre barve, ko pa se posuši do konca, postane prozorno), tako da vidiš, kdaj se lepilo popolnoma strdi. Dokler se lepilo ne strdi, lahko trepalnice brez težav premikaš, dokler ne najdeš optimalnega položaja. Pri tem si lahko pomagaš s pinceto, leseno palčko ali s kakršnimkoli pripomočkom, ki je na koncu koničast, ampak le glej, da se ne 'pokneš' v oko.

Tekst, ličenje in strokovno znanje: Azra Alibegić

Videoprodukcija: Danijel Čančarević, MMAML

Kako si nalepiti umetne trepalnice