Kako do lepih ustnic

Katera ženska si vsaj enkrat v življenju ni želela na usta nanesti živo rdeče šminke? V Poletni šoli ličenja smo zato pokazali, kako si pravilno namažeš usta, ob tem pa pokazali še nekaj trikov.

4. 6. 2013

Obstaja veliko načinov, kako nanesti šminko, zato sem v tokratnem videu pokazala tehniko za bolj močne barve in izrazito poudarjena usta.

Če se odločaš za bolj intenziven odtenek šminke, kot recimo rdeč, si usta vedno obrobi s svinčnikom, ki naj bo iste barve kot šminka. Temno črtalo in svetla šminka sta namreč lahko videti zelo ceneno in nič kaj privlačno.

Če se odločiš za  močno rdečo šminko, naj bo preostali make up preprost in nežen. Malce črtala na vekah ali svetlega senčila, maskara na trepalnicah ter mat puder – več ne potrebuješ.

Trik: Če želiš, da bo šminka bolj obstojna, usta pred tem rahlo namaži s tekočim pudrom. Vendar ne preveč, saj boš tako razredčila pigment šminke in rdeča šminka hitro postane roza.

Nasvet: Za ličenje si vedno vzemi čas. Vse delaj natančno in počasi. Če želiš, da je nanos šminke lepši, neguj svoje ustnice. Kdaj jih malo 'pocrkljaj' z malo medu in olivnega olja.

Se vidimo jutri;)

Tekst, ličenje in strokovno znanje: Azra Alibegić

Videoprodukcija: Danijel Čančarević, MMAML

Kako do lepih ustnic