Si 'likaš' lase? Strokovnjak razkriva, kako POGOSTO lahko to počneš, ne da bi si jih POŠKODOVALA

Če si pogosto ravnaš lase, moraš obvezno prebrati ta članek, da bodo ostali zdravi in sijoči. 🥰

Si 'likaš' lase? Strokovnjak razkriva, kako POGOSTO lahko to počneš, ne da bi si jih POŠKODOVALA (foto: Profimedia) Profimedia
3. 3. 2023

So dnevi, ko želiš, da so tvoji lasje videti gladki in sijoči - eden najhitrejših načinov, da to dosežeš, je ravnanje las z likalnikom. Edini problem?

Uporaba likalnikov ali drugih vročih orodij lahko povzroči škodo, zlasti če jih uporabljaš nepravilno ali preveč.

Postopek varnega ravnanja las je naporen – nanesti moraš toplotno zaščito, biti nežna na predelih, ki so nagnjeni k lomljenju, in uporabiti pravo temperaturo za svoj tip las.

Zato je razumljivo, če si imela s tem težave in si preskočila nekaj korakov.

Torej, kako pogosto si lahko zravnaš lase, ne da bi jih poškodovala in kako pravilno oblikuješ lase s toploto, da se izogneš lomljenju?

Kot pri večini stvari bo količina toplote, ki jo lahko prenesejo tvoji lasje brez poškodb, odvisna od tipa las, stanja pramenov in tehnike.

Običajno je najbolje, da lase zravnaš največ dvakrat ali trikrat na teden, vendar je to res odvisno od več dejavnikov, pravi Byrdie.

Na splošno so bolj ravni in tanki prameni bolj nagnjeni k poškodbam, zato, če tvoji lasje spadajo v to kategorijo, zmanjšaj pogostost ravnanja las in ohrani nizko temperaturo.

Valovite in kodraste teksture potrebujejo nekoliko višjo temperaturo, da bo likalnik učinkovit, vendar boš vseeno želela biti pozorni na to, kako pogosto in kako dolgo na lase nanašaš toploto.

Ker kodrasti lasje potrebujejo vlago, je najbolje, da omejiš pogostost uporabe toplote, da ohraniš vlago nedotaknjeno.

Izdelki, kot so vlažilni šamponi in balzami, sredstva za toplotno zaščito in balzami za glajenje, so koristni dodatki za ohranjanje kodrastih las brez poškodb zaradi ravnanja.

Najboljši način za poravnavo valovitih las z minimalno škodo je uporaba sušilnika za lase, da nežno izvlečeš valove namesto kombinacije okrogle krtače in sušilnika za lase.

Ko gre za ravnanje že ravnih las, ti ni treba storiti veliko, da bi jih zravnala.

Kljub temu boš vseeno želela čim bolj skrajšati čas oblikovanja, da se izogneš poškodbam zaradi vročine, pri tem pa moraš narediti nekaj korakov, da poskusiš ohraniti močne in zdrave kodre, vključno z ohranjanjem nizke temperature in uporabo zaščita pred toploto.

Preberi še: Če zadnje čase opažaš TO, pomeni, da tvoje lasišče obupno potrebuje DETOKS (ne zanemari znakov!)

Priporočamo tudi: Se ti zdi, da ti lasje nikamor NE ZRASTEJO? Potem zelo verjetno počneš TO (pogosto) napako!