Rdeči izpuščaji pod dojkami so lahko znak TEGA resnega zdravstvenega stanja (izkušnja Slovenke)

Oooo, ne! Preveri, v katerem primeru rdeči izkuščaji pod dojkami lahko nakazujejo na raka. 💔

Rdeči izpuščaji pod dojkami so lahko znak TEGA resnega zdravstvenega stanja (izkušnja Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 7. 2022

"Pod dojkami (natančneje, kjer se dojke dotikajo telesa) so se mi pojavile rdeče lise, fleki. Če mažem s pudrom v prahu za dojenčke je bolje, so svetlejše, kakor hitro neham, se živo rdeče," je zapisala zaskrbljena uporabnica slovenskega foruma.

Mnenja in razlage drugih uporabnikov so bila zelo deljena ...

"To so zagotovo glivice," je napisala ena izmed bralk, druga pa pravi: "Morda imaš par kg preveč? Jaz jih imam, pa mislim, da je malo tudi zaradi tega, če mi je kaj vroče."

Se poleti znojiš pod prsmi? Naša novinarka poskusila 4 trike in našla tistega, ki RES deluje

A čeprav je to stanje na koži lahko zelo neprijetno (na občutek in na pogled), pa razloga za skrb v večini primerov vendarle ni.

V medicinskem svetu se izpuščaj, ki se pojavi na dojki, imenuje intertrigo. Do tega stanja običajno pride, ker koža pod dojko lovi znoj in vlago, nato pa je izpostavljena trenju iz nedrčka ali kože pod njo. Ta kombinacija sproži srbeč izpuščaj, ki je lahko reees zoprna nadloga.

V redkih primerih pa gre lahko tudi za redko vrsto raka. Vnetni rak na dojki se kaže v obliki pomarančne kože, malih mozoljev in vdrte bradavice. Če te stanje kože pod dojkami skrbi, se zato posvetuj s svojim zdravnikom.

Pomagaš pa si lahko tudi takole:

1. Kožo spiraj s hladno vodo

2. Uporabljaj nevtralno milo brez vonja in dražečih sestavin, na kožo pa nanesi otroški puder in ne kreme

3. Če je mogoče, ne uporabljaj nedrčka, dokler se izpuščaji in srbenje ne zmanjšajo, v nasprotnem primeru pa uporabljaj bombažne nedrčke prave velikosti, ki bodo preprečili drgnjenje kože in absorbirali znoj.

Foto: Profimedia

Preberi še: Fantje razkrili, koliko jim v resnici pomeni velikost tvojih prsi

Priporočamo tudi: "Sodelavka je med kosilom vrgla ven joško in začela dojiti. Totalna zadrega," razjarjeno piše Slovenka