Boleče odstranjevanje obrvi s pinceto je preteklost! Zdaj je v modi TOLE!

Pozabi na puljenje, voskanje in še katero izmed bolečih metod odstranjevanja neželenih dlačic, sedaj je v trendu 'threading' obrvi. Poglej, za kaj točneje gre.

Boleče odstranjevanje obrvi s pinceto je preteklost! Zdaj je v modi TOLE! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2017

Sliši se čudaško in skoraj srhljivo, tako tudi izgleda, ampak dejansko gre za starodavno metodo odstranjevanja obrvi z nitko, ki je priporočljiva tudi za tiste najbolj občutljive, ki se jim po puljenju ali voskanju delajo izpuščaji ali mozoljčki.

Za kaj točneje gre?

Gre za postopek, pri kateremu namesto pincete ali voska glavno vlogo igra nitka. Zato bi po naše to metodo lahko poimenovali tudi nitkanje.

Pravzaprat gre za starodavno metodo, ki so jo nekoč uporabljale perzijske ženske, nato so jo prevzele ženske s Srednjega vzhoda, Indije in bližnjih dežel, kjer so predstavnice nežnejšega spola znane po tem, da imajo velike težave s poraščenostjo in odstranjevanjem dlak. Danes pa ta metoda vse bolj osvaja tudi ženske na Zahodu.

Neagresivno in neboleče

Pri metodi nitkanja se uporablja trpežna bombažna antiseptična nit, ki je zavita v zanko.

Metoda nitkanja je najbolj primerna prav za oblikovanje obrvi, uporablja pa se tudi za odstranjevanje neželenih dlačic nad ustnicami in na bradi, saj gre za neagresivno odstranjevanje dlačic, pri katerem ne tvegamo poškodb kože, ki je na teh mestih precej občutljiva. 

Z nitkanjem prav tako lahko odpravite tudi najtanjše in še tako nevidne dlačice, in to s korenino vred. Pri nitkanju vam ni treba čakati, da dlake ponovno zrastejo, saj se v nitke ujame vsaka dlačica.

'Threading' postopek je primeren tudi za tiste z zelo občutljivo kožo in za tiste, ki imajo težave s hiperpigmentacijo. Pri tej metodi se namreč z nitko ne dotika kože, ne uporablja preparatov, na primer voska, kar pomeni, da se povrhnjica kože ne odstranjuje. Poleg tega ima postopek še dobrodošel stranski učinek, saj je, medtem ko gre nitka po koži, mogoče čutiti nežno masažo.

Poglej si VIDEO, kako se lotiti 'threadinga' obrvi:

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

Preberi še: V čem je skrivnost vitkega in mladostnega videza Japonk? in To je najboljši losjon (dejansko je gel :)) za telo v vročih poletnih dneh

Priporočamo tudi: Ko strije postanejo umetniško delo (poglej, kakšne umetnine ustvarja to 21-letno dekle!)