Najlepše poletne pričeske

Tako kot s seboj na počitnice ne boš vlekla celotne garde­robe, lahko doma mirno pustiš tudi likalnik, kodralnik, sušilec, navijalke in okroglo krtačo. Najlepše frizure tega poletja so tiste, ki so delo tvojih rok – spete, naravne in seksi hkrati.

26. 7. 2007

Polizani in razpuščeni

Če tvoji lasje po kopanju v morju ali na sprehodu po vlažnem zraku kar podivjajo, so odlični za ‘rokersko princeskast’ videz. Finta je namreč v tem, da lasem pustiš njihovo naravno obliko, ki jo dobijo po kopanju v slani vodi. Da vseeno ne boš videti kot Tarzanova Jane, jih ukroti z lepim trakom. Tako jih boš spravila z obraza in jim dala modni glamur.

Želiš v popolnoma gladkih laseh ustvariti nekaj teksture? Navlaži jih s spodbujevalcem kodrov, kot je Tigi Curls Rock Hairspray, če pa so skodrani že po naravi, še v mokre kar s prsti počeši kremo za kodranje Joico Curl Definer, da bodo lepo valoviti, in ne puhasti.

Še vlažne lase nato na vrhu glave z glavnikom počeši nazaj, trak pa namesti tako, da je med njim in čelom videti še nekaj las. Ko bodo suhi, sprednji del pusti, da ostane lepo poglajen, lase za trakom pa pri korenih zmasiraj, da ustvariš zapeljiv volumen.

Vroča figa

‘’Zategnjeni lasje kažejo na za­tegnjeno žensko’’, pravijo moški. Nasprotno pa jih mehko speti spominjajo na punčke, zato imajo tiste, ki jih nosijo, za naravne in spontane. Misliš, da so tvoji lasje za to pričesko prekratki? Nosiš jo lahko že, če segajo vsaj do ramen!

Pramene kar z rokami počeši v čop. Spni ga z elastiko, nato pa rep zvij v figo. Učvrstiš jo lahko z dvema daljšima lasnicama tako, da ju namestiš križno skozi zvitek, ali z več manjšimi, pri čemer jih zapenjaš okrog roba fige. Pusti, da nekaj pramenov iz pričeske zleze ali pa jih izvleci kar sama – ta videz je namreč seksi le, če z njim daš vtis, da si pravkar zlezla iz postelje.

Izzivalen čop

‘’Na obzorju nič novega,’’ boš rekla, pa vendar je ta čop malenkost drugačen od lanskega – spet je še nekoliko višje, že skoraj na vrhu glave. Prav tako pa se razlikuje tudi po obliki, saj ni mehko valovit in počesan, prej je videti, kot bi konice nekoliko razmršil veter.

V mokre lase vtri izdelek za teksturo (nam je všeč kremni vosek Kérastase Nutritive, ker tudi neguje), ko se posušijo, bodo tako videti, kot bi pravkar stopila iz surfa. Nato lase z rokami povleci v čop na kroni, pomagaj si tako, da glavo zvrneš navzdol. Najprej ga učvrsti z navadno elastiko, nato pa še z dekorativno. Pa ne s tisto sladko kičasto od lani, temveč z elegantno, najbolje takšno, ki ima kovinske detajle. Le tako boš videti huda bejba, in ne luštna punca. Da bo rep dobil lep lok in vročo obliko, prvih deset centimetrov čopa počeši.

Eksotična kitka

Vsaka, ki je nekoliko spretna z rokami (in katera cosmo punca ni?), zna splesti kitko. Ti uspe tudi francoska? Ta, ki jo vidiš, je le njena obrnjena različica. Ker je sveže oprane lase nekoliko težje plesti, so ‘umazani’ od klora in soli ravno pravšnji za ta izziv. Najprej s prečko od enega ušesa k drugemu razdeli lase na dva dela. Pramene za ‘črto’ začasno spni, da ti ne bodo uhajali naprej, lase spredaj pa pri npr. levem ušesu razdeli na tri dele in jih začni plesti v kitko kot francosko, le da nove pramene las, ki jih dodajaš, ne priključiš z vrha kitke, temveč s spodnje strani. Pri tem roke drži čim bolj ob lasišču, da spleteni lasje ne bodo štrleli od glave. Od drugega ušesa dalje spleti navadno pletenico, ki jo na koncu učvrstiš z elastiko.