Najboljši nasveti, da prehitiš svojo lepotno rutino

Kdo drug kot cosmo dekle lahko razume drugo cosmo dekle, da je vedno v bitki s časom. Seveda vemo, da si vedno v pogonu, da vedno srečuješ nove ljudi in da moraš biti kot iz škatlice zjutraj in zvečer, ko te tipček s sosednje pisarne povabi na pijačo. Seveda ti bomo pri šepnili nekaj ‘skrajševalnih’ skrivnosti. Še vedno radi delimo dobre nasvete s tabo!

26. 3. 2009

1. Ena, dve, tri in lak je posušen

Se ti zdi, da pojma malo časa in popolna manikira nikakor ne gresta skupaj? Seveda gresta! Celo dve možnosti imaš. Ena je, da si kupiš lak za sušenje nohtov. Druga pa je, da izbereš lak v zelo nežnih pastelnih barvah, ki se hitro posuši.

Zakaj pastelnih? Prvič – nihče ne bo opazil, če boš z nohtom po nesreči zadela ob kakšen predmet, kar je pri temnejših lakih vidno takoj. Drugič – pri pastelnih lakih potrebuješ samo en nanos, da so tvoji nohtki videti urejeni in sijoči, medtem ko temni zahtevajo mirno roko in vsaj dva nanosa. Lahko poskusiš L’Orealov Manicure Pastel, da boš vedela, o čem govorimo.

2. Izkoristi prho

Jutranja ali večerna prha ti lahko prihrani kar nekaj časa, če si preprosto vse urediš prav tam. Najprej spravi dol vsa ličila s čistilnim mlekom, potem pa smukni pod prho in ne pozabi vzeti s seboj tudi zobne ščetke. Medtem ko stojiš pod prho in se razvajaš s prijetno toplo vodo, lahko spotoma očistiš tudi zobe.

Ah, opravkov, ki jih lahko postoriš pod prho, je še kar nekaj: umivanje zob smo že omenili, depiliranje, odpiranje por, toplo-mrzlo prhanje (poživi krvni obtok), hitra pedikura …

3. Skrajšaj sušenje za polovico

Sušenje las je lahko hitro kot blisk. Skrivnost se skriva v izdelkih, ki jih uporabljaš. Recimo v peni za oblikovanje pričeske. Ta podaljša sušenje las, saj lase ovije v tanek film in jih je tako težje posušiti. Ko se ti mudi, uporabi le polovico količine, ki jo običajno uporabljaš.

Naslednji trik je še preprostejši. Vzemi fen in posuši lase le ob koreninah. Konice se bodo posušile na zraku, za kar ti bodo hvaležne, saj jih ne boš mučila s pretoplim in suhim zrakom.

4. Super hitro večerno čiščenje

Na tem mestu nikakor ne boš prebrala, da pojdi vendar spat z ličili na obrazu, saj je to najhitrejša pot v posteljo! Ne, nikakor. Ličila je treba odstraniti z obraza, tudi če se od utrujenosti komaj privlečeš domov. Trik je v tem, da si omisliš resnično dober izdelek za čiščenje obraza, ki ga bo š lahko uporabila tudi za odstranjevanje ličil z oči. Dva izdelka v enem torej. Lahko uporabiš Afroditino peno za čiščenje Clean Phase.

5. Bogata nega za roke med domačimi opravki

Nega rok je lahko zelo dolgotrajna zadeva, saj so roke takrat mastne in koža potrebuje nekaj časa, da vpije mastne kreme. Idealna rešitev je ta: roke si zelo na debelo namaži s kremo za roke in nanje povezni rokavice za enkratno uporabo.

Te bodo poskrbele, da se bo krema zaradi toplote še bolj vpila v roke in po pol ure bodo tvoje ročice nežne kot svila. Seveda ti lahko vmes pomivaš posodo, brišeš prah ali pa tipkaš na računalnik. Če so tvoje roke resnično suhe, uporabi čisti vazelin in z njim natri razpokano kožo (npr. Vaseline).

6. Preženi mozolje

Hočeš slišati, kaj bo resnično zmanjšalo tisto goro sredi tvojega obraza? Zvečer, preden greš spat, pomoči konico vatirane paličice v zelo vročo vodo in jo pritisni na vrh mozolja. Pritiskaj približno tri sekunde, nato palčko zavrzi. Vročina namreč odpre mozolj in pomaga nečistočam, da pridejo pod površje kože.

Ko boš kot naslednje orožje uporabila gel proti mozoljem, bodo aktivne sestavine še prej posušile nesrečni mozoljček. Da bo zmaga zagotovljeno tvoja, uporabi gel, ki vsebuje salicilno kislino (npr. Clinique Anti-blemish solutions). Zjutraj samo še zakrij rdečico z antibakterijskim korektorjem in tisti mozolj je že davna preteklost.

7. Minimaliziraj make-up

Okej, vse se strinjamo, da za lepo nanesen make-up potrebuješ malce več časa, kar najbrž ne pride v poštev zjutraj, ko so oči napol zlepljene skupaj in ne veš, kje za vraga sploh si. Nikar ne pretiravaj. Vse, kar potrebuješ, je maskara, bel svinčnik za oči in barvno bleščilo za ustnice.

Lekcijo z obarvano kremo smo že vzele, zato nadaljujemo od tam naprej. Bel svinčnik tik ob spodnjih trepalnicah bo odprl tvoj pogled, tako da ne boš videti zaspana, maskara bo še poudarila tvoje oči (spodnje trepalnice mirno izpusti) in samo še hiter poteg z barvnim bleščilom – videti si sveža, ličenje pa ti ne bi smelo vzeti več kot dve minuti.

8. Jasen pogled na svet

Če bi imela dvajset minut časa, bi bilo idealno, da bi svoje utrujene in zabuhle očke potolačila s hladilno masko. Kadar pa toliko časa preprosto ni, je treba poiskati drugo rešitev. Ena možnost: zgrabi dve žlici, ju za minuto ali dve postavi v zamrzovalno skrinjo, nato pa ju pritisni na oči …

Druga možnost: iz dveh vrečk črnega čaja skuhaj čaj, ju ohladi (najbolje v hladilniku) in ju za nekaj trenutkov položi na oči. Kofein bo skrčil žilice, da bo zabuhlost kmalu uplahnila. Če imaš velikokrat težave z zabuhlimi očmi, hrani vrečke s čajem ali žlici kar v hladilniku, da bo postopek še hitrejši.

9. Dva v enem

V dnevih, ko je tvoje življenje eno samo dirkanje, uporabljaj izdelke, ki so v resnici dva v enem. Recimo – nimaš časa, da bi si zjutraj po negovalni kremi natančno nanesla še puder? Ni problema – uporabi obarvano kremo. Izberi takšno, ki bo imela tudi za ščitni faktor pred sončnimi žarki (npr. Suki Tinted active moisturizer, SPF 15). Pigmenti bodo tvoji koži poklonili potreben sijaj, hkrati pa bo koža ves čas navlažena. Za lička uporabi kremna senčila, ki jih lahko po potrebi uporabi š tudi, če želiš malce barve na ustnicah.

10. Vse na pol

Tole sicer ni za perfekcionistke, ampak v sili hudič muhe žre in včasih si lahko pogledaš skozi prste. Torej: če se ti mudi na predstavo ali žurko in imaš še toliko stvari za postoriti, se lepotne rutine loti polovično. Kako? Depiliraj samo tiste dele, ki se bodo videli izpod oblačila. Enako je pri nanašanju samoporjavitvene kreme – uporabi jo samo tam, kjer se bo koža videla. Nima smisla, da se ukvarjaš še s hrbtom in zadnjico, če ju ne misliš pokazati, ne?

11. Uporabljaj naravne in svetle barve

Ko se ličiš, uporabljaj svetle in naravne tone. Te lahko tudi čez dan hitro naneseš na obraz. Trik je v tem, da se svetli toni lažje kombinirajo in ni prav posebne panike, če jih v naglici naneseš enega čez drugega, pa tudi med seboj jih boš veliko lažje kombinirala (predstavljaj si, da bi enako naredila z vijoličasto in zeleno barvo). Svetle tone v obliki pudra, senčk in svinčnika za oči uporabi na predelih tik pod obrvmi, na temnejših predelih obraza (okrog nosnic, v luknjici pod ustnicami in podočnjaki), oči pa odpri z belo barvo (glej zgoraj).

12. Noč ima svojo moč

Zaradi pomanjkanja časa se vendar ne boš prikrajšala za nego, ki poudari tisto najlepše na tebi. Pusti, da kozmetika dela zate ponoči. V eni noči namreč lahko ubiješ več muh na en mah. Na lase in obraz nanesi vlažilno masko (lase pokrij s čepico za prhanje, blazine pa za ščiti z brisačami), na stopala na debelo nanesi malce bolj mastno kremo, nanje pa povezni rokavice.

Enako naredi z rokami (najboljše in najbolj udobne bodo vsekakor bombažne rokavičke) in odspi spanje lepotne princese. Čez noč bo š tako obiskala frizerja, kozmetičarko, pedikerko in manikerko …

Priredila: Petra Kern