Naj poletne frizure

Naši novi predlogi zapeljivih frizur niso le čudoviti – ustvarjeni so premišljeno, da poudarijo tvoje najlepše poteze.

Naj poletne frizure (foto: Joshua Jordan) Joshua Jordan
10. 6. 2010

Počesani nazaj

Poudarijo: Popolno kožo

Ta frizura učinkuje kot okvir fotografije, zato z njo poudariš lepo polt obraza 

Tako jo ustvariš: V mokre lase vtri izdelek za volumen (nam je všeč John Frieda Luxurious Volume). Nato s krtačo med sušenjem lase privzdigni pri koreninah in počeši nazaj stran od obraza. Ko so lasje suhi, lak za lase (Catwalk by Tigi Your Highness Firm Hold Hairspray) najprej poprši po prstih, nato pa z rokami prečeši lase stran od obraza. Če bi frizuro kar celo ‘zabetonirala’ z lakom, bi bila namreč videti kot stara mama.

Mehko zlikani

Poudarijo: Tvoj ubijalski dekolte.

“Po ravnih laseh rade zdrsijo roke in pogledi – kar je super, če želiš pokazati svoj zapeljivi par.”

Tako jih ustvariš: Suhe lase razdeli s prečko na sredini, nato pa nanje nanesi izdelek za zaščito las pred vročinsko obdelavo, kot je Schwarzkopf Got2be Smooth n’ Chic. Lase v tankih pramenih, nič širših, kot je likalnik, začni ravnati čim bližje lasišču. Če boš želela v likalnik stlačiti preveč las hkrati, ne bodo gladki. Pri tem likalnika ne stiskaj – tako bodo lasje videti bolj mehki. Na koncu na konice nanesi nekaj leska (odličen je Alterna Polishing Serum) in jih povleci naprej čez rami.

Ukročeni s trakom

Poudarijo: Tvoje čudovite oči

Če boš izbrala črnega, bodo zagotovo izstopile tvoje oči.

Tako jo ustvariš: Losjon za oblikovanje las, kot je Garnier Fructis Style Sleek & Shine Styling Cream, nanesi na vlažne lase, nato pa jih posuši z okroglo krtačo, da bodo gladki, a polni volumna. Korenine privzdigni, da ohranijo čim več volumna, nato pa lase zberi v figo ali zvitek, ki ga utrdiš z lasnicami.

Na koncu namesti črn trak čim bližje čelu, tik za ušesi, zadaj pa ga zaveži pod figo oz. zvitkom. Konca lahko odrežeš ali pa zavežeš v modno pentljo. Če želiš preprečiti, da bi trak zdrsnil z glave, ga na vsaki strani vozla učvrsti z dvema prekrižanima lasnicama.

Padajoči na stran

Poudarijo: Tvoj eleganten vrat in ramena.

Če lase povlečeš na eno stran, poudariš ta predel telesa – rame in vrat.

Tako jo ustvariš: Na vlažne lase od korenin do ušes nanesi izdelek za glajenje, od ušes navzdol pa za teksturo, npr. peno Paul Mitchell Sculpting Foam. Med sušenjem le teme oz. lase na kroni zgladi s ploščato krtačo, preostalo dolžino las pa mečkaj s prsti. Nato oddeli globoko prečko na stran in s kodralnikom skodraj tanjše pramene las.

Posebej se posveti prečki – prvi pramen od oči dalje zavij navzven in stran od obraza. Ko so lasje hladni, spirale nežno počeši s ploščato krtačo iz naravnih ščetin, da jih zmehčaš. Zdaj vse lase povleci na ramo, nasprotno od prečke, in jih za ušesom učvrsti z lasnico.

Prevedla in priredila: Nika Veger