To smo čakale: S tem priljubljenim TikTok filtrom določiš barvno paleto, ki pristaja le tebi

19. 2. 2024
To smo čakale: S tem priljubljenim TikTok filtrom določiš barvno paleto, ki pristaja le tebi (foto: Profimedia)
Profimedia

Si topla jesen ali hladno poletje? 

Svoje barve moraš poznati tako dobro kot pravilen odtenek šminke. Namesto, da se obremenjuješ, ker si zamudila fenomen obiska trgovine s svojo mamo, kjer bi si lahko dala narediti svoje barve, lahko uporabiš povsem enostaven TikTok filter, ki ti pomaga določiti osebno barvo paleto. Filter, ki je preplavil družabno omrežje, naj bi z uporabo različnih odtenkov barv pomagal oceniti, ali spadaš med barve poletja, pomladi, jeseni ali zime. 

Namesto, da si kupuješ obleke v napačnih barvah in jih v naslednji sezoni brez kakršnegakoli užitka vzameš iz omare, si lahko pomagaš z barvno paleto, saj bež in olivno zelena pač ne pristojita vsem. Analiza barv pa ni povsem omejena le na obleke in je pomembna tudi pri izbiri nakita in odtenku barve las. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Novio (@sarah_novio)

Ne spreglej še: 

Kako določiti barvno paleto? 

Poleg dragega obiska pri specialistki za barve, si lahko barve določiš kar v dnevni sobi. Brez ličil naj bi se postavila ob okno, kjer dobiš dovolj dnevne svetlobe, umaknila lase z obraza ter telefon toliko približala, da je v jajčastem okvirju le tvoj obraz. Na tak način naj bi najbolj ocenila kako se tvoja polt odseva v kombinaciji z različnimi barvami. 

Na koncu je pomembna le tvoja presoja, deluje pa na eliminaciji. Tvoje barve ne bodo le te, ki so ti najljubše, temveč tiste, ob katerih tvoj obraz najbolj sije in so najbolj v skladu s tvojim naravnim odtenkom polti. Barve, ki so v skladu s tvojo paleto, bodo venomer ostale enake in se ne spreminjajo ne glede na spremembe na koži. Podton tvoje polti namreč ostane enak. Ključno je tudi, da svoje barve oceniš brez porjavitvenih krem, saj barve ne bodo skladne. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Bailey (@juliarosemondbeauty)

Pomembno je tudi, da veš, ali so tvoje barve tople ali hladne. Tople so predvsem rjava, svetlo rumena in oranžna ali zelena, medtem ko so hladne snežno bela, rožnata, vijolična in modra. Pri določanju barve si lahko pomagaš tudi z vprašanji, ali se ti na polti ob določeni barvi pozna več nepravilnosti, kako vpliva na barvo las, ali ti poudari oči in ali izgleda tvoja polt sijoča ali zbeledela. 

Poznavanje svojih barv je pomembno, TikTok filter pa to naredi brez večjega pretega ali obiska trgovine. Končno se boš lahko poslovila od tiste kričeče vijolične bluze, ki ti jo je podarila teta, saj je filter rekel, da ti pač (žal) ne paše. 

Te morda zanima še: TikTok trend, ki je šokiral uporabnike: Zakaj bi morala nehati piti kavo in preizkusiti kavo iz gob?!

Preberi še: Nova pesem Ariane Grande je čisto razburila javnost in TO je presenetljivi razlog, zakaj