Lasje: Preprost trik, ki te bo popolnoma spremenil

Popolnih pričesk zvezdnic ne ustvarjajo magične lasne vile. Skrivnost lepotic, kot je Zendaya, se namreč skriva v ...

Lasje: Preprost trik, ki te bo popolnoma spremenil (foto: Profimedia) Profimedia
25. 2. 2018

Najrazličnejših lasuljah in lasnih vstavkih, s katerimi lahko v trenutku popolnoma spremenijo videz. Tako niso ves čas zveste le enemu stilu, ampak eksperi­menti­rajo, se igrajo z različnimi dolžinami, barvami in oblikami.

Sprejmeš igro tudi ti?

Na trgu je veliko različnih lasnih vstavkov in lasulj iz naravnih las (ki so dražji, a kakovostnejši) ter sintetičnih (ki so cenejši in manj zahtevni za vzdrževanje). Pri lasuljah in podaljških lahko izbiraš dolžino, obliko in barvo, na voljo pa so tudi drugi lasni vstavki, kot so čopi z različnimi načini pritrjevanja, pollasulje, frufruji in drugo.

Če želiš svojo pričesko nenehno spreminjati, ti predlagamo, da med podaljški izbereš tiste s krokodilčki, clip-in podaljške, ki jih lahko vstaviš in odstraniš sama hitro in enostavno.

Sledi spodnjim korakom!

1. Priprava

Priprava je pri lasuljah in podaljških enaka.

"Lasulje in lasni podaljški se nastavljajo oziroma vstavljajo na sveže umite lase," pravi Dita Drev Petek iz Lasuljarna - Hair ateljeja in dodaja, da moraš pri nastavljanju lasulj, če imaš dolge lase, te speti čim bolj enakomerno po glavi.

2. Izbor

Malo denarja, malo muzike, v tem primeru še kako velja.

Dobre in kakovostne lasulje in podaljški so dražji, saj so narejeni iz naravnih las, delujejo bolj naravno in skorajda ni opaziti, da lasje niso tvoji. Še ena od prednosti je, da boš ob pravilni negi naravne lase imela veliko dlje časa.

Drznejše barvite in ekstravagantne pričeske boš lažje ustvarila z umetnimi lasmi, saj nenehno barvanje naravnih podaljškov in lasulj ni priporočljivo. Lasje se prav tako kot tvoji sčasoma in ob agresivnih postopkih, kot je beljenje, hitreje uničijo.

3. Oblikovanje

Naravne podaljške, lasulje in druge lasne vstavke lahko oblikuješ enako kot naravne lase, lahko jih ravnaš, kodraš in barvaš.

"Izdelki, ki so narejeni iz sintetičnih las, pa toplotnega oblikovanja ne prenesejo, prav tako jih ne moreš barvati ali beliti," opozarja Dita. Pred toplotnim oblikovanjem na podaljške nanesi še zaščitni izdelek za toploto, da se ne poškodujejo. Izogibaj pa se težkim izdelkom za oblikovanje, ki bi lase obtežili.

4. Nega

Pomembno je, da si pri negi dosledna in jo izvajaš pravilno.

Nega izdelkov iz naravnih las se razlikuje od nege izdelkov iz sintetičnih las ne glede na to, za kateri izdelek gre. Oboje umivaj redkeje kot svoje lase. Če so lasje umetni, jih pri vsakodnevni uporabi umij na tri do štiri tedne (po potrebi manj ali več), naravne pa nekoliko manj pogosto (če gre za clip-in podaljške in vstavke).

"Izdelke iz naravnih las češi z lesenimi ali kovinskimi krtačami, umivaj s kakovostnimi šamponi, obvezna je tudi uporaba mask, ki še dodatno nahranijo odrezan las. Da bodo lasje ostali voljni, svilnati in mehki, uporabi še olje za lase," svetuje Dita in pravi, da je uporaba kakovostnih izdelkov za nego potrebna, saj so lasje odrezani in ne morejo dobivati negovalnih sestavin od drugod kot iz nanesenih izdelkov.

"Lasne izdelke iz sintetičnih oziroma umetnih las prav tako počeši s kovinskimi krtačami, izogibaj pa se plastičnim. Za lep sintetičen las je potrebna uporaba posebnih izdelkov, ki so namenjeni negi sintetičnega lasu. Obstajajo namreč prav posebni šampon, balzam, regenerator v spreju in lak za sintetičene lase," še dodaja. S tem jim namreč podaljšaš življenjsko dobo in zagotoviš lep videz.

Izdelke moraš tudi pravilno shranjevati, lasuljo na posebno stojalo – naglavno lutko, da ne izgubi oblike, lasne vstavke in podaljške pa v škatlo, da se lasje ne drgnejo ob druge stvari, saj bi se tako poškodovali.

Priredila: KATJA ŠTRAVS
Fotografije: GETTY IMAGES, shutterstock

Preberi še: Zadnjica te nizozemske lepotice je obsedla splet (FOTO)

Priporočamo tudi: Frizer Dakote Johnson razkril TRIK za njen popolni fru-fru!