Lasje, pisani na tvojo kožo

Ko moraš iz rokava stresti vse svoje adute – ne glede na to, ali gre za posel ali frajerja –, je eden izmed njih lahko stresanje s čudovitimi lasmi.

25. 10. 2007

Ko si ženska spremeni obliko ali dolžino las, se lahko spremeni tudi podoba oz. slika, s katero jo zaznava okolica. Saj veš, kako se prelevijo igralke glede na svoje nove filmske like. Tudi ti lahko presenetiš, predvsem pa s svojim imidžem prepričaš fanta, šefico, prijateljico in nenazadnje sebe, da si ti prava oseba za novo vlogo. Misliš, da ni tako enostavno? Poglej, kaj je nastalo pod rokami frizerja Serga Normanta, kreativnega direktorja blagovne znamke John Frieda, ki je dodelal videz mnogih zvezd, npr. Sarah J. Parker. Eno dekle, štirje različni videzi in veliko razlogov, da se odločiš za katerega izmed njih.

Vloga: Ubijalka konkurence

Če želiš prepričati potencialnega delodajalca, da si ti najboljša izbira za nove izzive, moraš najprej pritegniti njegovo pozornost. Ne mislimo z ekstravagantnostjo, drži se enostavnega, a zelo dodelanega stila. Lasje naj bodo čim bolj gladki. Izberi frizuro, ki je dovolj enostavna, da te bodo imeli za nekoga, ki ne komplicira, hkrati pa boš vseeno zanimiva, saj se ne boš zlila s sivim povprečjem. Mokre lase pogladi z balzamom, ki se ne izpira, npr. Tigi Catwalk Fast-Fixx. Med sušenjem jih gladi s krtačo. Pramene na kroni spni v čop. Na vrhu glave jih razrahljaj, tako boš ustvarila malo volumna in videzu dala glamurozen pridih.

Vloga: Usodna zapeljivka

Moški ne bodo mogli odvrniti pogledov od polnih valov. Pravzaprav si reveži ne morejo pomagati; polni in valoviti lasje so znak mladosti in dobrega zdravja, moške pa to podzavestno privlači, ker te lastnosti povezujejo s plodnostjo. A za to, da lase napihneš, ne potrebuješ treh doz laka – fantje imajo radi stvari, ki se jih lahko dotaknejo. Tako bodo zagotovo želeli s prsti tudi skozi tvoje lase, zato na mokre nanesi peno za volumen, kot je Nivea Hair Care Styling Mousse. Posuši jih, nato pa s širokim kodralnikom na spodnjem delu las ustvari valove. Tri, štiri ... ja, lahko začneš šteti.

Vloga: Zapisana v zvezdah

Ne glede na to, ali kandidiraš za nov resničnostni šov ali pa napovedovanje vremena na lokalni televiziji, producenti in TV-skavti pravijo, da pretehta griva, ki se blešči, kot bi bili lasje posuti z zvezdnim prahom: “Sijoči lasje izražajo energijo, in to iščemo pri kandidatkah.” Za najboljši učinek med dlanmi podrgni gel in z njimi pogladi mokre lase. Med sušenjem jih gladi s krtačo, nato pa jih navij s kodralnikom ali toplimi navijalkami. Ko se lasje popolnoma ohladijo, jih s ploščato krtačo češi, dokler se ne zlijejo v mehke in sijoče valove. Zaključi z lakom, ki da lesk, rahlo utrdi in lase zaščiti pred vlago. Poskusi Schwarzkopf Trivremenski Taft.

Vloga: Kraljica src

To je tisto dekle, ki ženske pripravi do tega, da obnemijo in sledijo njenim zgledom. Tak videz je ponavadi povezan s čisto kratkimi lasmi, a če se nisi pripravljena postriči na balin, podoben učinek lahko dosežeš z neenakomerno dolgimi prameni. Frizer naj ti jih postriže tako, da jih še vedno lahko spneš v čop na temenu ali na strani. Preden lase zgladiš z likalnikom, pramene dodelaj s kremo za teksturo. Izdelek, npr. Subrina Styling Wax, nanesi na suhe lase.

Nika Veger