Kako do... z avro obsijane kože

Poudari svoje najbolj zapeljive poteze – lične kosti, oči in ustnice. V centru pozornosti bodo z osvetljevalcm, ki ožari polt.

Sijoča kot na modnih brveh? Trik je... (foto: all-about-fashion) all-about-fashion
18. 11. 2010

Potrebuješ:

kremni osvetljevalec, puder v prahu, okrogel čopič

Priprava:

Kožo navlaži z običajno kremo ali podlago za nanos ličil. Tako bo osvetljevalec obstojneši. Nato polt izenači s korektorjem in/ali pudrom kot običajno.

Tehnika:

1
S sredincem na lično kost nanesi kremni osvetljevalec (tudi če je v svinčniku, ga najprej nanesi na hrbtno stran dlani, od tam pa na željeno mesto z blazinico prsta). Začni nad jabolkom lic in vzporedno sledi liniji spodnjega roba očesne kosti, v obliki luninega krajca. Končaj, ko je tvoj prst v isti višini kot zunanji kotiček očesa. Tako bodo ličnice videti zvezdniško visoke.

2
Nato nanesi osvetljevalec na lok pod obrvjo. Nanesi ga z mezinčkom, saj je prava mera za to malo površino. Zabriši ga s tapkanjem (drgnjenje odstrani ves nanos). Tako bo področje obrvi pritegnilo več pozornosti, zato bodo oči videti večje.

3
Še enkrat pomoči mezinček v osvetljevalec in naredi piko nad srček ustnic – kožo med vrhoma tvoje zgornje ustnice. S čistim prstom potapkaj ličilo navzdol proti ustnicam. To področje, ki bi bilo sicer v senci, bo zdaj sijoče ožarjeno, zaradi česar bodo ustnice videti polnejše.

4
Končaj s tanko plastjo pudra v prahu. Nanesi ga z mehkim okroglim čopičem, da utrdiš nanos osvetljevalca in da se vpije v kožo. Ta bo videti zapeljivo žareča prav ves dan.

Nasvet:

Rožnati osvetljevalci lepo poudarijo svetlo polt, temno polt pa poživijo zlati.

Nika Veger