Kako do mačje seksi pogleda

To vroče zapeljivo ličenje v nasprotju z zadimljenim videzom zahteva manj spretne roke in manj ličil. Hkrati boš videti naravno seksi, in to prav vso noč, tudi ko bodo ob plesni vročici pritekle prve kapljice.

11. 12. 2010

Potrebuješ: Vodoodporni črn svinčnik za oči oz. kajal, črno črtalo, tekoče senčilo pastelne barve in takšnega s kovinskim leskom ter maskaro.

Priprava: Zavihaj trepalnice, nato na veko nanesi podlago za senčilo ali tanko plast nemastnega pudra in pudra v prahu. Tako preprečiš, da bi se senčilo nabralo v gubicah.

Tehnika:

  • 1 Zgornjo veko nežno povleci navzgor, da boš lahko s kajalom potemnila njen notranji rob. Nekajkrat povleci od notranjega proti zunanjemu kotičku, nato pobarvaj še spodnji rob. Temu triki vizažisti pravijo skrito črtalo, saj obrobi oči, ne da bi bilo ličilo vidno.
  • 2 Z istim svinčnikom nariši tanko črto še ob robu rastišča trepalnic na zgornji veki. Barvo s čvrstim trikotnim čopičem zabriši v trepalnice.
  • 3 Nanos tekočega črtala čez svinčnik je ključ do obstojnega ličenja – črnilo se posuši in zapečati predhodni nanos. Če ga uporabljaš prvič, naredi štiri enakomerno oddaljene črte in jih poveži.
  • 4 Zdaj je čas za mačji repek. Zapri oko in s konico prsta povleci od zunaj navzven po pregibu zgornje veke. Kjer boš začutila kost, s črtalom naredi piko (a). Odpri oko, konico črtala položi na piko in jo poveži z zunanjim kotičkom očesa oz. koncem prej ustvarjene črte (b).
  • 5 Ko je črtalo suho, veko premaži s tekočim senčilom kožnega odtenka, nato pa različico v prahu kovinskega leska (kot so ti na levi) nanesi le na notranji kotiček očesa in na rob zgornje veke. Prav tako kot kremna tudi tekoča senčila lepo odbijajo svetlobo, a so bolj obstojna in odporna proti vročini. Končaj z dvema plastema črne maskare.

Nika Veger