Preizkusili smo eno izmed najprestižnejših anti-age kozmetik na svetu

Kaj se zgodi, ko na kožo naneseš eno najprestižnejših anti-age krem na svetu Valmont? Tu so naši rezultati dvomesečnega testiranja.

Preizkusili smo eno izmed najprestižnejših anti-age kozmetik na svetu (foto: Profimedia) Profimedia
18. 7. 2016

Anti-age kozmetika, ki vrti čas nazaj

Sredi letošnje pomladi smo se v sončnem Dubrovniku udeležili predstavitve nove hidratantne linije kozmetike Valmont, prestižne švicarske anti-age kozmetike izpod rok družinskega podjetja, ki je blagovno znamko Valmont s svojimi učinkovitimi anti-age formulami spremenilo v svetovno uspešnico. Njihove negovalne linije je moč kupiti le v najprestižnejših parfumerijah in drugerijah sveta ter v redkih luksuznih hotelih in spajih.

Vzhodnjakinje, ki so znane po tem, koliko dajo na nego kože, so za Valmontom dobesedno ponorele. V Zahodnem svetu po njihovih izdelkih prisegajo številna znana imena (da, tudi Kim Kardashian uporablja njihovo obnovitveno masko), ter vsi tisti, ki potrebujejo lepo kožo za svojo uspešnost in si izdelke lahko privoščijo. V Sloveniji prodajnih mest še nimajo, po izdelke se boš morala odpraviti vsaj do Zagreba.

Valmont v eni izmed prestižnih svetovnih drogerih

Prodajno mesto Valmont v eni izmed prestižnih svetovnih drogerij

Preverili smo, kakšen rezultat lahko koži dajo izdelki, ki stanejo med okrog 100 in 500 evri. Cena njihovega najdražjega produkta Valmont Time Master intensive program pa je kar 1000 evrov (kot zanimivost - 28 ampul v mesecu dni pogosto uporabljajo mame nevest, ki si želijo pred velikim dnem svoje hčerke povrniti mlad videz kože obraza).

Preizkus

Čas preizkušanja: 2 meseca

Izdelki, ki sem jih preizkusila: Valmontova nova hidratantna linija - Serum (Hydra 3 Regenetic Serum), serumska emulzija (Valmont Moisturising Serumusion), krema (Valmont Hydra 3 Regenetic Cream), maska (Valmont Prime Renewing Pack) in negovalna krema z zaščitnim faktorjem 30

Valmont, nova hidratantna linija

Najnovejša hidratantna linija Valmont

Moja starost: 33 let

Tip kože: Mešan, z razširjenimi porami. Koža okrog oči - izsušena

Stanje gubic: Prve izrazne gubice, zaenkrat še brez stalnih gub

Starost ženske, ki je preizkusila masko: 57 let

Tip njene kože: Normalen do suh

Stanje gubic: Že poglobljene, stalne

Valmont na 33-letni koži

Pričakovanja: Občutki pred preizkusom so bili mešani. Za svoje kreme običajno odštejem med 15 in 30 evri. Nisem vedela, kaj pričakovati od kozmetičnih izdelkov za hidracijo in boj proti prvim gubam, ki je lahko tudi več kot desetkrat dražja. Priznam, skeptična sem bila, da je lahko razlika drastična.

Prvi nanos: Bilo je že v Dubrovniku. Preveč sem bila radovedna, da bi počakala do doma. Obraz sem temeljito očistila, opravila blag piling in nanesla serumsko emulzijo, okrog oči še serum. Prve rezultate sem pričakovala po kakšnem tednu uporabe, toda učinek je bil takojšen. Kot bi pravkar prišla z nege v profesionalnem kozmetičnem salonu! Kozmetika se je nemudoma vpila in naredila kožo prožno. Naslednje jutro je koža živela, kot živi koža Jennifer Lopez. Živela je pravi izraz. Ni mastno sijala in ni bila mat. Enostavno sem bila videti, kot da sem si med večernim in jutranjim nanosom privoščila daljši dopust s superživil za vseh pet obrokov. Ko sem prišla naslednje jutro na zajtrk, mi je žena lastnika znamke, prvovrstna lepotica Sophie Guillon, dejala: "O, vidim, da ste uporabili Valmont. Saj kar sijete. Sem vam rekla, da bo tako. Vedno prepoznam ženske, ki uporabljajo našo znamko." Ni pretiravala. Res se je videlo na zunaj.

Sophie Guillon

Na fotografiji, Sophie Guillon, žena direktorja znamke Valmont in glavna protagonistka novih izdelkov in formul Valmont

Po enem mesecu uporabe: Po enem mesecu uporabe je bil rezultat enak kot po prvem nanosu. Brez šale. Prav vsak nanos posebej je mojo kožo novo prerodil, kožo okrog oči pa toliko navlažil, da so se smejane gubice po vsakem nasmehu občutneje bolj zgladile. Zveni, da pretiravam, kajne? Ampak resnično ne. Moji koži sta serum in emulzija izjemno ustrezala. "Za kožo je dober izdelek tisti, ki ga koža takoj posrka vase. To pomeni, da vsebuje snovi, ki jih ta vrsta kože potrebuje," mi je v intervjuju zaupala Sophie Guillon. Drži. Če se kakšno noč nisem naspala, sem se zjutraj enostavno zanesla na ta dva izdelka. Serum sem okrog oči kdaj nanesla tudi med dnevom, če sem dolgo gledala v računalnik. In bila spet kot nova.

Po dveh mesecih: Prvih dveh izdelkov mi je po mesecu dni zmanjkalo. Kakšno razočaranje. Jasno mi je namreč bilo, da si bom težko privoščila novo zalogo. Če bi imela dovolj denarja, bi, prisežem, investirala vanju. Na srečo sem imela v rokavu še hidratantno kremo. Uporabila sem jo po enkrat zjutraj in enkrat zvečer. Učinek je bil čudovit, daleč nad povprečjem krem, ki sem jih bila vajena prej. Sem pa opazila, da sta moji 33-letni mešani koži še bolj ustrezala serum in emulzija, ki sem ju uporabljala prvi mesec. Ko so šli vsi izdelki h koncu, sem postajala kar malo zaskrbljena, kako se bom znova navadila na staro kožo.

Negovalna krema z zaščitnim faktorjem 30: To kremo sem si prihranila za konec junija in začetek julija. Ko je sonce res močno in koža na obrazu potrebuje zaščito tudi, če nismo na morju. Odlična kombinacija. Pogosto se mi dogaja, da po nanosu kreme za obraz s sončno kremo kožo pošteno zamastim, kar mojim že tako širokim poram in mastnim predelom kože na obrazu nikakor ne ustreza. Ta kremica poskrbi za hidracijo in nego proti gubam, hkrati kožo zaščiti z visokim zaščitnim faktorjem. Krema je sicer težja kot emulzija in serum, ki ju tako zelo opevam, a ker kožo hkrati zaščiti z zaščitnim faktorjem, ji dam vseeno pet zvezdnic.

Dva tedna po preizkusu: Zdaj pridemo do edine minus točke Valmonta. Namreč, huda abstinenčna kriza in stik z realnostjo po tem, ko njihovo kozmetiko nehaš uporabljati (ker ti je zmanjka, in ne, ker ne bi bil zadovoljen z njo). "Našo kozmetiko ženske prenehajo uporabljati, ker se jim poruši finančno stanje, nikoli pa zato, ker vanjo ne bi želele investirati več. En obisk pri nas te stane celo premoženje, a koža 60-letnice se vrne 20 let nazaj," je v intervjuju dejala Sophie Guillon. Med uporabo kozmetike sem bila prepričana, da so moja prehranska dopolnila za lepšo kožo ter vsa zdrava in uravnotežena hrana končno naredili čudeže. No, zdaj vidim, da niso. Valmont je bil kot kaže tisti. Moja koža je po dveh tednih brez Valmonta znova brez prave življenjske energije. Še dobro, da grem v kratkem na dopust.

Sophie Guillon v Dubrovniku

S Sophie Guillon smo se srečali v Dubrovniku (v sredini).

Valmont na 57-letni koži

Pričakovanja: Pričakovala sem, da bo delovalo. Veselila sem se preizkušnje. A hkrati me je bilo malo strah. Imam namreč zelo občutljivo kožo, nagnjena je k hudem dermatitisu. Le redko kaj lahko nanesem na kožo. Določene vrste kozmetike so povzročile hud dermatitis, potreben zdravniške obravnave. 

Prvi nanos: Najprej sem bila zelo pozitivno presenečena, ker je koža izdelek dobro sprejela. Tudi takojšnji učinek se je poznal. Moj mož je rekel, da imam opazno lepšo kožo. Dobila sem občutek, da maska kožo v trenutku napne. Masko sem nanašala dvakrat na teden, pustila sem jo učinkovati 20 minut. Najboljši rezultati so bili takoj po nanosu, tisti dan. Verjetno bi morala med nanosi uporabljati še druge izdelke, da bi bil učinek dolgoročen. "Vsako jutro in večer nanesem 4 izdelke Valmont, Vzhodnjakinje tudi po sedem," je o svoji negi povedala Sophie Guillon, ki je ena izmed glavnih protagonistk novih formul pri Valmontu in žena lastnika podjetja Valmont. Njena koža je kljub srednjim letom resnično brezhibna. 

Sanja Macur