Izpoved Cosmo novinarke: "Dosegla sem dno. Akne na obrazu sem namazala s svojim urinom!”

Te resnične besede so iz njenih ust priletele tik pred malico.

Izpoved Cosmo novinarke: "Dosegla sem dno. Akne na obrazu sem namazala s svojim urinom!” (foto: Profimedia) Profimedia
12. 7. 2021

Pred teboj je šokantna izpoved, ki je v nas vzbudila predvsem hudo radovednost, malce gnusa in ...

željo po odgovorih na res (pre)mnoga vprašanja. Je bil občutek nanašanja urina na lasten obraz vsaj pol tako čuden, kot si mislimo? A je zelo smrdelo? In še najpomembnejše: čakaj, ali tole DEJANSKO DELUJE?

Prepričani smo, da si za čisto kožo naredila že marsikaj (hej, naj te ne bo sram, naša lepotna urednica Nina je v nekem trenutku šibkosti celoten Zoom sestanek presedela z zobno kremo na svojih podkožnih mozoljih – bil je pač tisti čas v mesecu), a iskreno te prosimo: "Ne počni tega doma!"

Zakaj urin?

"Priznam, tole ni bila moja prva izbira zdravljenja aken," iskreno pove sodelavka. Poimenujmo jo Kristina, saj svojega pravega imena iz očitnih razlogov ni želela izdati, se je pa z izbiro vzdevka želela pokloniti svoji naj glasbenici, Christini Aguileri, o kateri sicer dvomimo, da bi posegla po tako ekstremnem odpravljanju mozoljev, a pri slavnih človek pač nikoli ne ve.

Naša ne-zvezdniška Kristina hiti pojasnjevati: "V študentskih letih sem se borila s hudimi cističnimi aknami, ki niso šle nikamor, ne glede na skrbno izbrane kozmetične izdelke in malo morje strogo predpisanih zdravil. Od žalosti in tudi občutka nemoči sem tako skoraj obsedeno ure udarjala po tipkovnici in v joku divje iskala rešitev na Googlu." Virtualna pot jo je tako zanesla v spletno skupnost, ki prav po božje prisega na nego aknaste kože s pomočjo človeškega seča. "Njihova metoda se mi je zdela naravnost ogabna, ampak bila sem res dokončno obupana, zato sem se pred odhodom v posteljo polulala na vatirano palčko in se s svojim urinom namazala po licih. Ob tem sem si mislila točno to, kar si trenutno misli večina, ki to bere. Dosegla sem svoje dno," z vidnim občutkom nelagodja pove Kristina.

Sečni čudež, si to ti?

"V skupnosti so prisegali, da vonj urina s kože izgine takoj, ko se posuši. To se seveda ni zgodilo. Priznam, da sem zjutraj pričakovala, da se je na mojem obrazu dobesedno čez noč zgodil najmanj sečni čudež, a akne so bile v popolnoma enakem stanju kot dan poprej. Če bi želela do potankosti slediti priporočeni 'lepotni rutini', bi morala urin na obolela mesta nanašati vsak večer pred spanjem, tega pa enostavno nisem zmogla," nam končno razkrije, ali je dobila želene rezultate ali ne. Zagotovo pa se tudi ti sprašuješ, kaj bi se zgodilo, če bi nekdo (hipotetično, seveda) urin v svoji negi kože uporabljal leta in leta? Dermatologi te prosijo, da tega nikakor ne počneš.

Zaveza (ne)eksperimentiranja

Če se soočaš z enakimi ali podobnimi dermatološkimi težavami kot Kristina, je najbolj zaupanja vredna pot tista, ki vodi do dermatologa, a to zagotovo veš že sama. "Odkrito povedano, če bi tole z urinom res delovalo, bi ga najverjetneje vsak večer zagrizeno drgnila na svoj obraz in o tem prepričala še vse svoje prijateljice (srečne me!), a mojih dni preizkušanja je konec, saj zdravljenje aken z urinom ni bila moja prva bizarna izkušnja z nasveti strica Googla!" ali če povzamemo na kratko – ne posnemaj vsega, kar prebereš na spletu.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Pssst! To poletje poleg tiskane izdaje REVIJE prejmeš še BREZPLAČNO različico E-COSMOPOLITANA, ki ga dobiš TUKAJ!