Izdelek meseca: krema za roke s timijanovim medom

Februarja smo še vedno 'trpele' zaradi suhe kože na rokah, zato smo preizkusile kar nekaj krem, nato pa se složno strinjale, da si zmago (in s tem naziv Izdelek meseca) zasluži nova Melvitina krema iz kolekcije Medeni nektar.

Izdelek meseca: krema za roke s timijanovim medom (foto: Cosmopolitan) Cosmopolitan
29. 2. 2016

Prva stvari, ki nas je pritegnila na novi Melvitini kolekciji je, da je glavna zvezda med sestavinami ekološki timijanov med, ki je znan po tem, da učinkovito obnavlja in hrani kožo.

Njegovo delovanje je tudi znanstveno dokazano. Pred iznajdbo antibiotikov so namreč v medicini pogosto uporabljali timijanovo olje: zaradi njegovih antiseptičnih lastnosti so z njim prepojili obveze, izdelovali pa so tudi poparke za lajšanje vnetega grla.

Melvita je timijanov med združila še z drugimi zakladi iz narave in ustvarila sproščajoče formule za nego telesa, ki suho in občutljivo kožo blažijo in obnavljajo. 

Pomirjajoči balzam za telo, mleko za telo in krema za roke (v 30 ml ali 75 ml embalaži) se že bohotijo v čudoviti kolekciji Medeni nektar, s katero se boš do pomladi zagotovo dokončno znebila suhe kože.

krema

Nas je še posebej navdušila krema za roke, ki s svojo bogato kremasto teksturo res fantastično nahrani suho kožo.

Hitro se vpije, tako da si razvajanje zlahka privoščiš tudi med delom za računalnikom. Najboljše pa je, da koža ostane prijetno mehka res dolgo časa, tudi če si nato umiješ roke, bo kremica še vedno poskrbela za dovolj vlage.

... ali povedano strokovno:

Pri tej kremi je delovanje timijanovega medu dopolnjeno s patentiranim kompleksom treh vrst ekološkega medu, ki poskrbi za zaščito in poživljanje, rastlinskim glicerinom, ki pomaga obnoviti prožnost kože, in mehčalnim alfa-bisabololom. 

Pa še to!

Si vedela, da je Melvito ustanovil čebelar Bernard Chevilliat? Rečemo tako lahko, da je med zapisan v Melvitinih genih.

Leta 2011 je Melvita v Franciji vložila svoj prvi patent za kompleks treh vrst ekološkega medu, na katerem je temeljila uspešna kolekcija Apicosma. Sedaj pa ljubezen do medu izražajo izboljšane formule in teksture kolekcije Medeni nektar, ki nadomešča Apicosmo.

Nova kolekcija je že na voljo v spletni trgovini www.melvita.si, Nami, Maxiju in na prodajnih mestih Müller.