Imaš razcepljene konice? Za ZDRAVE lase potrebuješ le 1 trik (pravi LEPOTNA urednica)

O, hudoooo! 😍 In ne, za tole reeees ne potrebuješ k frizerju! 

Imaš razcepljene konice? Za ZDRAVE lase potrebuješ le 1 trik (pravi LEPOTNA urednica) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2020

Negovanje razcepljenih konic je lepotna disciplina zase, z njo pa se verjetno soočaš na enega izmed naslednjih dveh načinov: vsakih nekaj tednov obiščeš frizerja za redno striženje konic in naslednji datum skrbno obkrožiš v koledarju, saj ne želiš prepustiti ničesar naključju.

Drugi "tabor" pa predstavljaš, če bi se raje prepustila puljenju modrostnega zoba kot da bi pravočasno obiskala frizerja, saj te že sam zvok škarij požene v beg. Vsak centimeter je namreč dragocen, ko si želiš daljše pričeske, tudi če ni v najboljšem stanju, kajne? Naj ti zaupamo, da v nobenem primeru nisi imuna na razcepljene konice, naslednji nasveti pa ti bodo pomagali ukrotiti poškodovane lase brez takojšnjega striženja.

Moji lasje so …

1. Ravni do rahlo valoviti

Konice so veliko bolj izpostavljene vročini, zunanjim dejavnikom in drgnjenju ob oblačila, zato je preventiva ključ do lepih las. Če med krtačenjem slišiš zvok lomljenja in trganja to pomeni, da lase češeš premočno in moraš biti pri tem bolj nežna. Izberi krtačo, ki ima prožne ščetine. Lase začni vedno česati pri konicah in postopoma nadaljuj proti lasišču, dodaten kanček pozornosti pa posveti česanju mokrih las. Previdnejša bodi tudi pri oblikovanju pričesk in pred ravnanjem ali kodranjem uporabi zaščitno sredstvo za toploto obdelavo las. Če je za preprečitev razcepljenih konic prepozno, preizkusi srečo z negovalno masko za lase ali serumom za nego konic. Veljata za najbolj učinkovita izdelka na področju nege las, saj začasno zapreta razcepljene konice in jih nahranita.

2. Valoviti do močno nakodrani

Tudi močno valoviti ali skodrani lasje potrebujejo redno striženje, njegovo pomanjkanje pa je glavni razlog razcepljenih konic pri tem tipu las. Vsakih šest do osem tednov se naroči k frizerju, v vmesnem obdobju pa pokaži svojim lasem malce dodatne pozornosti. Ura sprostitve, ko privoščiš svojim lasem globinsko hranilno nego vsakih 14 dni ne zveni slabo, kajne? Po prhanju speri lase z mlačno vodo in jih previdno ožemi z brisačo, pri tem pa si lahko pomagaš s krpo iz mikrovlaken ali bombažno majico. Svoje lase prav tako čim manj izpostavljaj vročini. Če si želiš skodranih las, si raje večer prej spleti močno kito in zjutraj uporabi sprej za volumen, svoje delo pa bodo prav tako opravile stare dobre navijalke. Med pričeskami, ki tvojih las ne bodo obremenile preveč in ne zahtevajo orodij za oblikovanje las, so tudi kita, nizek čop ali celo podaljški, pri tem pa las ne pozabi vsake toliko popršiti z balzamom za vlaženje.  

Frizer razkril hud TRIK: Zbudila se boš s POPOLNO pričesko!

Na TO pričesko trenutno prisegajo VSE znane Slovenke (brez striženja)

Po predlogi BROOKE SHUNATONA in LAURE CAPON za COSMOPOLITAN UK prevedla in priredila AJDA GREGORC

Fotografije: profimedia, Instagram.com/gajaprestor