Stavit se gremo, da si noge že celo življenje briješ narobe (strokovnjak razkriva, kako je PRAV!)

Moramo dodati, da se boš na ta način rešila čisto VSEH zagat (ja, vključno s pekočino, vraščenimi dlakami, jagodno kožo in srbečico). 

Stavit se gremo, da si noge že celo življenje briješ narobe (strokovnjak razkriva, kako je PRAV!) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 7. 2022

Odstranjevanje dlačic je lahko težaven posel, s tveganjem vraščenih dlak, opeklin z britvico, izboklin in ureznin ob britju.

Če pa si želiš svilnato gladkih nog brez tveganja hrapave kože, ti bodo TI nasveti strokovnjakov pomagali, da se boš izognila klasičnim pastem.

Raziskovalna in razvojna ekipa pri Schicku je v pogovoru z ljudmi pri PureWow ponudila svoje nasvete za najboljše britje doslej.

Podpredsednik William Salvatore je dejal: "Ključ pri tem je hidracija. To je resnično najpomembnejši del priprave na britje."

"Vlaženje tvoje kože pred britjem zmehča dlake, kar omogoča, da britvica bolje opravi svoje delo. Posledica tega je manj vlečenja in puljenja ter bolj udobno britje na splošno."

Da bi tvoja koža ostala mehka in prožna, je strokovnjak predlagal britje na samem koncu prhanja, saj se bodo dlake bolje zmehčale.

Pojasnil je, da boš do te točke že očistila olja s kože in odluščila odmrle kožne celice, tako da bo voda zmehčala dlake.

Nato je predlagal nanos pene ali kreme za britje, da bo britvica nežno drsela po tvoji koži. Pojasnil je, da večina od nas dela običajno napako, ko ne hidrira kože in las.

Ko gre za še bolj občutljivo kožo – kot je bikini predel, je hidracija še pomembnejša.

Vodja raziskav in razvoja Stacy Crowell je dejala: "Pravilna priprava kože, vključno s hidracijo in gelom za britje, je koristna ne glede na vse. Toda pri zahtevnejših predelih, kot je bikini predel, boš morda potrebovala dodatno nego."

Pojasnila je, da moraš, ko kožo zmehčaš s toplo vodo, uporabiti bikini trimer, da boš zmanjšala dolžino dlak na približno četrtino palca.

To bo olajšalo britje in poskrbelo za bolj udobno izkušnjo.

Predlagala je tudi, da obvezno uporabiš peno za britje, preden se lotiš kože z britvico.

Povzeto po Lauren Windle za The Sun

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Samo en TikTok TRIK stran si od ČUDOVITIH las (hitra rešitev, ki RES deluje)

Priporočamo tudi: Našle smo izdelek, ki bo tvojemu obrazu takoj dodal videz zagorelosti