Strokovnjakinja pravi, da smo si do zdaj pazduhe umivali popolnoma NAROBE

Priznaj, si si tudi ti ves ta čas narobe umivala pazduhe? (Mi ja. 🙈)

Strokovnjakinja pravi, da smo si do zdaj pazduhe umivali popolnoma NAROBE (foto: Profimedia) Profimedia
15. 8. 2022

Številne izmed nas smo bile navdušene nad prihodom poletja, vendar pa je toplo vreme s sabo prineslo tudi nekaj nezaželenih težav.

Ena izmed stvari, ki se je mnoge od nas bojimo, ko pride vroče vreme, je znoj.

Nič ni hujšega kot obleči svoja najboljša oblačila za dan, ki ga boš preživela zunaj, in po desetih minutah na soncu opaziti, da imaš znojne lise. Ne samo, da je neprijetno, ampak je lahko tudi precej smrdljivo.

A ne skrbi, saj nisi edina! Pa vendar lahko poskrbiš, da se temu izogneš.

Izkazalo se je namreč, da mnoge med nami delamo pogoste napake pri umivanju pazduh, zaradi česar se potimo in smrdimo.

Torej, če narediš nekaj majhnih sprememb v svoji rutini čiščenja, ne boš le pregnala znoja, ampak se boš izognila tudi smrdljivim vonjavam.

Poleg tega, da najdeš dezodorant, ki ti pomaga, da se boš počutila sveže ves dan, lahko preprosto zamenjaš svojo rutino tuširanja in v trenutku se boš počutila sveže kot marjetica.

Dr. Geeta Yadav, certificirana dermatologinja in ustanoviteljica FACET Dermatology, je poudarila, da je za zmanjšanje potenja in preganjanje neprijetnih vonjav pomembno, da se osredotočiš na čiščenje korena dlačic pod pazduho.

Dermatologinja poudarja, da so lasje nagnjeni k ujetju bakterij. Za portal ScaryMommy je povedala: "moraš se osredotočiti na čiščenje pri korenu, da zagotoviš, da ciljaš na področje, kjer bakterije najbolje uspevajo".

Če želiš to narediti, moraš porabiti približno 30 sekund, da čistilno sredstvo vneseš pod vsako pazduho.

Yadav tudi priporoča, da zamenjaš čistilno sredstvo za telo, in svetuje: "Priporočam uporabo sredstva za pranje telesa, ki vsebuje kemični piling, kot je glikolna, mlečna ali mandljeva kislina."

"Te sestavine bodo odstranile odmrle kožne celice na površini, s katerimi se bakterije rade hranijo, in te mikrobe pometle v odtok," dodaja. "Teh vrst izdelkov ne smeš uporabljati po britju, saj lahko povzročijo draženje - rezerviraj jih za prvo čiščenje, nato uporabi drug izdelek za britje."

Poleg tega je vredno poskusiti naravne izdelke.

Strokovnjakinja za kožo priporoča, da hamamelis razredčiš z vodo, ko potrebuješ hitro osvežitev.

"Uporaba naravnih protimikrobnih sestavin bo zagotovo pomagala preprečiti bakterije, ki povzročajo slab vonj, vendar niso vse idealne za neposredno uporabo na koži, če niso razredčene, saj so lahko zelo dražilne. Nekatere formule hamamelisa vsebujejo alkohol, ki je lahko za nekatere preobčutljiv, zato najprej naredi test z obliži."

Povzeto po Abigail Wilson za The Sun

Preberi še: Preverili smo, ali je lubrikant zares najboljša PODLAGA za puder (razkriva Cosmo novinarka)

Priporočamo tudi: Zapiši si to: TA večerja 'briše' kilograme, čisti črevesje in pospeši presnovo (RECEPT)