Dolgo obstojna manikira

Ko boš vstopila v svet pomladnih odtenkov lakov, boš želela le eno – poskusiti vse! Zato izpopolni svojo manikiro, da bo trajala vsaj en teden.

23. 3. 2010

Potrebuješ: Odstranjevalec laka, podlak, barvni lak, nadlak, sušilnik za lase, zobotrebec, vato.

Priprava: Z odstranjevalcem laka (brez acetona in olja) očisti noht, nato umij roke z vodo. Ne nanašaj krem, ker bodo nohti postali mastni in bo nanos barve neenakomeren.

Postopek:

1 Najprej nanesi tanek sloj podlaka. Ta enakomerno obarva in zgladi površino nohta ter da boljši oprijem barvnemu laku.

2 Nato nanesi dve tanki plasti barve. Preden začneš z barvanjem, čopič pritisni ob vrat stekleničke, da odvečni lak odteče. S tem preprečiš, da bi bil nanos neenakomeren ali da bi vseboval zračne mehurčke.

3 Da bodo roke mirne, jih položi na mizo – tisto, s katero barvaš, nasloni vsaj z mezinčkom. Lak nanesi v treh potezah: najprej prevleci sredino nohta, nato pa stranska dela.

4 Po drugem nanosu ‘zaščiti’ še konico nohta, da preprečiš lomljenje barve prav na koncu (to se ti vedno dogaja, kajne?) – čopič drži navpično in ga po robu nohta povleci od ene strani na drugo.

5 Barvo utrdi in ji daj lesk z nadlakom. Končaj s sušilnikom za lase: vsako roko najprej dve minuti segrevaj z vročim zrakom, da izhlapijo lepila in alkoholi v laku, nato pa tri minute ohlajaj s hladnim, da bo barva res obstojna.

Super natančna

Zobotrebec zavij v tanko plast vate in pomoči v odstranjevalec. S tem ‘brisalnikom’ zravnaš stransko linijo in pobrišeš vse packe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri