Kakšne so popolne obrvi za tvoj obraz?

Oblikovanje obrvi je ključ do popolne lepotne preobrazbe. Vendar le, če poznaš skrivnost – obrvi morajo biti ‘ukrojene’ glede na tvojo obliko obraza. Naš vodnik ti pokaže, kako.

Kakšne so popolne obrvi za tvoj obraz? (foto: Profimedia) Profimedia
15. 10. 2015

Oblika obrvi se skozi zgodovino spreminja. Tokrat so modne opazne, zato je še toliko pomembneje, da so uravnotežene s preostalimi potezami obraza.

Kvadraten

Popolna obrv: taka, pri kateri je lok rahlo okrogel.

Ker so tvoje poteze in kosti močno poudarjene, bi morale biti tvoje obrvi brez kotov, da zmehčajo obraz.

Če so tvoje obrvi ravne ali oglate: populi spodnjo vrsto dlačic po celotni dolžini obrvi in drugo vrsto na zunanjem spodnjem delu, da zožiš rep. Tako bo obrv videti bolj okrogla. Prazna mesta zapolni s senčilom, ki je za odtenek svetlejše od barve las (veliko izbiro odtenkov boš našla med senčili za obrvi Anastasia Beverly Hills). V nasprotju s svinčnikom da ta bolj mehak, žameten videz, kar je bolje za tvojo obliko obraza. Barvo zabriši in obrvi počeši s čisto krtačko maskare.

So tvoje obrvi že okrogle? Tako bodo tudi lepe: odstrani le dlačice, ki niso v liniji obrvi, nato jih mehko dopolni s prahom za obrvi.

Oval

Popolna obrv: taka, ki ima ekstra dolg rep

Obrvi, ki se raztezajo daleč čez zunanji kotiček, razbijejo preveč podolgovat videz.

Da boš vedela, do kam naj obrv sega, položi svinčnik ob eno nosnico in ga zavrti tako, da prekrije zunanji kotiček očesa na tej strani obraza. Obrv naj se konča tam, kjer svinčnik prečka kost.
Če so tvoje prekratke: podaljšaj jih s svinčnikom, ki je za odtenek svetlejši od tvojih obrvi – če bi bil temnejši, bi bil popravek preveč viden (Lancôme LeCrayon Poudre je na voljo v sedmih odtenkih). Dlačice nariši tako, da so usmerjene proti sencam.

Če so tvoje predloge: populi dlačice, ki rastejo čez to točko, nato rep obrvi zapolni s svinčnikom, da poudariš lepo linijo.

Srčast

Popolna obrv: kratka in debela.

Tvoje obrvi morajo uravnotežiti obraz. Ne smejo biti preširoke (sicer bo brada videti še bolj koničasta), morajo pa biti debele, da zapolnijo tvoje prostorno čelo.

Skrajšaj predolge obrvi: Sovpadati bi morale z dolžino tvojih oči, zato naj se začnejo nad notranjim kotičkom očesa in končajo nad zunanjim. Vse preostale dlačice, ki presegajo to dolžino, populi.

Tako ukrotiš razraščene obrvi: Dlačice na notranji strani obrvi počeši navzgor, ob rastišču jih pritisni k čelu in nato s škarjicami za obrvi odstrizi konice, ki niso v liniji. Končaj s prosojnim gelom za utrjevanje obrvi, da bodo videti urejene in 'čiste'.

Okrogel

Popolna obrv: taka, ki ima močan lok z opaznim kotom. Višji ko je, bolj izklesan bo videti tvoj obraz.

Imaš rahel lok, ki ga moraš privzdigniti? Vrh vsake obrvi bi moral biti nad zunanjim robom šarenice (obarvanega dela oči). Od te točke in proti zunanjemu koncu obrvi populi spodnjo linijo dlačic, nato se poglej v ogledalo. Nadaljuj, dokler v spodnji liniji ne ustvariš mehke, na glavo obrnjene črke V.

Če imaš ravne obrvi: Popravek loka prepusti strokovnjakom, kot hitro rešitev pa uporabi ličenje. Počeši prve tri četrtine obrvi navzgor, zadnjo četrtino pa proti sencam. Na kožo pod zunanjim delom obrvi nanesi belo senčilo ali osvetljevalec. To bo odbilo dodatno svetlobo, da bo naklon obrvi videti bolj obokan.

Si pretiravala s puljenjem? Terapija, ki sledi:

  • Pospeši rast

Dnevno uporabljaj serum za pospešeno rast obrvi, ki odebeli dlačice, kot je Anastasia Beverly Hills. Podobno učinkujejo tudi serumi za rast trepalnic (npr. L’Oréal Paris Lash Boosting Serum).

  • Prepreči ponovitev

Naslednjič pri oblikovanju uporabi bel svinčnik. Pobarvaj predel, ki ga želiš populiti. Za nekaj minut stopi stran od ogledala, nato se ponovno poglej in s puljenjem nadaljuj le, če ti je oblika (odmisli dlačice, prekrite z belim svinčnikom) všeč.

Ekstremne obrvi

Nekateri oblikovalci so podivjali nad prav posebnimi obrvmi. Mi ob pogledu nanje rečemo le: ''Še sreča, da nismo manekenke!'' (glej fotogalerijo)

  • Porisane s pasteli

Se nam le zdi, da si s temi modrimi (na voljo tudi v zeleni, oranžni in rožnati) obrvmi videti, kot bi padla v torto?

  • Lepotica in zver

Ena obrv je lepa in všečna, druga je vse prej kot to.

  • Kosmatinka

Če si boš to privoščila v divjini, ne vzpostavljaj očesnega stika z živalmi in pazi na divje lovce.

Nika Veger

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri